Fa quatre anys que retrata gairebé cada moviment d'Enrique Bunbury.Oculta sota el nom artístic deJose Girl,aquesta saragossana de 31 anys ha aconseguit el que ningú va aconseguir en més d'una dècada: tornar a portar els Héroes del Silencio a Alemanya, encara que sigui en forma d'exposició fotogràfica.

La capital alemanya recull aquests dies una petita mostra de l'exposicióTesoro, Diario Fotográfico HDS Tour 2007,que s'exhibeix actualment a Saragossa i recorrerà diverses ciutats espanyoles els pròxims mesos. La mostra de Berlín, a la galeria de l'escultorMarco Piono,és una variant més reduïda i amb un fi més artístic: "Per a l'exposició deTesorovaig triar les fotos amb la idea de recrear un xou. Aquí la idea és més la de crear una composició a partir de quatre fotos, com uncollage", comentaJose Girlpocs minuts després de descobrir per si mateixa l'efecte que produeix veure les seves obres ampliades al màxim i amb textura de llenç. Elcollagees complementa amb una sala on es projecta una altra selecció de fotos de la gira, sense música. "Així és millor", coincideixen gairebé a l'unísonJoseiBunbury,que l'acompanya en aquest viatge.

El músic i ex- líder d'Héroes del Silencio intenta mantenir-se en segon terme. El seu paper a l'exposició és de mer acompanyant perquèJose Girl,a més de la seva fotògrafa oficial, és la seva companya sentimental. "Faig més coses a més de les fotos de promoció d'Enrique.He fet diverses exposicions de les meves fotografies eròtiques i de fetitxes i m'agradaria dedicar més temps a la foto artística".

De fet, la seva incursió en el panorama berlinès té molt menys a veure amb els Héroes del que es podria pensar al principi. L'organitzador,Federico Falchi,es va enamorar de les fotos deJosei va decidir muntar l'exposició i fer una pel.lícula documental sobre ella. Ni ell niJose Girles declaren grans fans de la mítica banda de rock. "Em van agradar durant una època quan tenia 15 o 16 anys. Però això era el normal a Saragossa", diuJose,que assegura que tot i així va ser molt emocionant acompanyar-los en la gira de reunió i comiat. "Se m'acudeixen poques coses millors per a un fotògraf amant del rock que acompanyar una banda en una gira com aquella". De moment, juntament amb els seus projectes de tirar endavant la seva faceta més artística "potser amb una exposició de fotos de viatges",Jose Girlté pendents les fotos per al pròxim disc deBunbury.

El músic assegura que aquestretorna Berlín tindrà una continuació gràcies al seu nou àlbum. "Amb aquest disc vull tornar per fi a tocar a Alemanya. Abans els promotors sempre em demanaven que toqués repertori d'Héroes i crec que ja he arribat a un punt en què aquí ningú se'n recorda de qui sóc i per fi puc tocar la meva música. Venir d'una vegada com a Bunbury", i segur que ambJosedarrere els flaixos.