La princesa Charlene de Mónaco es troba estable després d’haver sigut hospitalitzada dimecres passat a Sud-àfrica –el país on va créixer aquesta antiga nedadora olímpica– per complicacions d’una infecció otorrinolaringològica que va contraure el maig passat, segons van informar aquest divendres fonts de la seva fundació.

«El seu equip mèdic està actualment avaluant-la, però ha confirmat que la princesa es troba estable», va transmetre la Fundació Princesa Charlene de Mònaco al portal sud-africà ‘Times’.

La dona d’Albert II, de 43 anys, es troba ingressada sota un àlies, segons havia destapat a primera hora d’aquest divendres el mitjà local News24, a la costanera ciutat sud-africana de Durban, a l’Hospital Netcare Alberlito.

La seva hospitalització va ser posteriorment confirmada per la Fundació de la princesa, que té oficines a Sud-àfrica per desenvolupar tasques humanitàries (enfocades especialment en l’àmbit de l’aigua i la natació) i de conservació.

«Sa Altesa Sereníssima la Princesa Charlene de Mònaco va ser portada a l’hospital en ambulància dimecres passat a la nit després de desmaiar-se a causa de complicacions de la greu infecció d’oïda, nas i coll que va contraure al maig», va indicar, citada pel ‘Times’, aquesta institució. Malgrat consultes d’Efe, la Fundació no va oferir una confirmació immediata de la informació relativa a l’estat de salut de la princesa consort.

Diverses cirurgies

Des que va contraure la infecció al maig, Charlene de Mònaco va haver de ser sotmesa a diverses cirurgies a Sud-àfrica. L’última confirmada pel Palau del Principat va ser l’agost passat.

Albert II i Charlene van complir el juliol passat deu anys de matrimoni, però la princesa seguia llavors a Sud-àfrica convalescent i amb la prohibició de volar perquè la pressió dels avions podria agreujar la seva malaltia.

Nascuda a Bulawayo (Zimbàbue), la família d’aquesta exnedadora olímpica es va traslladar a terres sud-africanes quan ella tenia 11 anys. En aquest país austral es troba almenys des del març passat, quan se la va veure entre els assistents al funeral de l’antic rei dels zulús (ètnia majoritària a Sud-àfrica) Goodwill Zwelithini.