Mig miler de tauletes de xocolata belga arribaran a La Palma de part de la Bomboneria figuerenca Autèntics Bombons Belgues by Alyona. Més de dos mesos després de l’inici de l’erupció del volcà Cumbre Vieja a l’illa canària i sense estimacions de quan acabarà, l’Alyona Hnidko, propietària de la bomboneria, han decidit tenir un gest per solidaritzar-se amb el seu patiment, junt amb l’empresa Sarrats.

«No podem sentir tot el dolor i la por que senten allà, però si amb cinc minuts d’evasió amb una tauleta de xocolata podem ajudar-los, doncs hem decidit fer-ho» explica Alyona Hnidko. Enviaran 250 tauletes de xocolata amb llet i 250 de xocolata negra que elaboren artesanalment amb xocolata belga a la bomboneria. «Perquè tinguin un detall per Nadal i que sàpiguen que estem pensant en ells» conclou Alyona Hnidko.

Els gests solidaris que arriben a l’illa de La Palma des que va entrar en erupció el volcà són nombrosos, provinents de tots els racons del territori i en diferent format. Alyona Hnidko assegura que «som una empresa petita i fem el que podem. Amb un gest o un detall, no fa falta fer grans regals, es pot ajudar».

Alyona Hnidko, propietària i mestra xocolatera de l’establiment del carrer Nou de Figueres, va obrir la bomboneria el desembre del 2018, i assegura que són una empresa petita que s’adapta als gustos dels clients: «Els clients ens suggereixen nous gustos, així que els escoltem i els afegim a la nostra oferta».

Procés artesanal

Els processos d’elaboració de la bomboneria són completament artesanals i amb un llarg procés que dura uns quants dies. «Si només ho fem d’un motlle de bombons, tardem dos dies a elaborar-los. Perquè la crema s’ha de cristal·litzar, agafar la seva estructura i gust. L’endemà ja pots utilitzar la crema. També és molt important que el motlle estigui a la temperatura adequada» argumenta Alyona Hnidko. Per elaborar els seus bombons artesanals utilitzen el cacau belga de l’empresa Callebaut, considerat com un dels de millor qualitat.