Aquest dimarts s’han lliurat els premis del Concurs de fotografia de patrimoni de l’Alt Empordà que des de l’edició del 2018 es realitza a través de la xarxa social d’Instagram en lloc de la fotografia convencional en paper. En aquesta edició, les imatges participants en el concurs havien d’estar relacionades amb els búnquers.

Un total de 306 fotografies van ser penjades a Instagram amb l’etiqueta del concurs #bunquersccae. Segons les bases del concurs les imatges havien de ser publicades des d'un perfil públic i anar acompanyades del nom del municipi o nucli on s’havia realitzat la imatge situada dins del territori de la comarca de l’Alt Empordà. D’aquestes es van triar les tres fotografies premiades en les categories de: creativa, inèdita i popular.

La fotografia creativa l’ha guanyat George Cabral de Souza que va presentar una fotografia de llarga exposició de la bateria L-6 de l’Escala. La fotografia inèdita recau en una instantània de Josep M. Dacosta que va retratar un búnquer que passa desapercebut molt a prop del monestir de Sant Pere de Rodes. El darrer premi ha estat per una foto del búnquer del «Predigolet», de Dolors Puntunet, que amb 674 m’agrades ha guanyat la categoria de fotografia popular.

Fotografia guanyadora de la categoria creativa George Cabral de Souza

El concurs, que promou l’àrea de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, serveix d'eina de sensibilització en el marc del patrimoni cultural de la zona.

Fotografia guanyadora de la categoria inèdita Josep M. Dacosta

La participació era gratuïta i cadascun dels concursants podien presentar fins a dues imatges que, a partir d’ara, podran ser utilitzades en accions de difusió i sensibilització dels projectes de patrimoni de l’Alt Empordà, per part del Consell Comarcal.

Fotografia guanyadora de la categoria popular Dolors Puntunet

El jurat va establir tres categories: creativa, inèdita i popular. Aquesta darrera es va decidir entre les imatges que tenien més likes. Cada premiat ha rebut 400 euros i un trofeu. El jurat estava format per cinc experts: tres representants del Consell Comarcal i dos professionals de l’àmbit objecte del concurs (fotògraf, tècnic de patrimoni cultural o community manager).