L’associació figuerenca We Love Uganda va omplir de nou el Teatre El Jardí de Figueres dissabte passat a la tarda en un festival solidari per recollir fons per millorar l'educació dels infants més vulnerables d’Entebbe, a Uganda. Una quinzena d’escoles de la comarca i la cantant Llum Blancafort van actuar al festival que es va  iniciar amb la presentació d’alguns dels nens i nenes que es beneficiaran d'aquesta ajuda. Es donaran beques d’educació i se’ls farà seguiment. El públic del Jardí també va poder conèixer un petit grup de nens que somien en ser ballarins a través de les seves danses que es van projectar durant el Festival.

Les escoles a Uganda estan tancades des de fa gairebé dos anys, a causa de la pandèmia, i els petits passen moltes hores al carrer, segons expliquen des de l'entitat. Per aquest motiu se'ls ha ofert un local i un professor de dansa que els ha fet classes de ball i un espai on divertir-se i fer un àpat. Durant el festival es va poder veure la coreografia que han estat assajant per mostrar al públic de Catalunya. L’entitat també treballa ara en altres projectes com l'obertura d'un local a Entebbe des d'on oferir activitats i suport als infants o la col·laboració amb un cor musical de la zona.

Les escoles participants al festival van oferir cada una un espectacle de dansa, de teatre o música i es va comptar amb col·laboracions d’empreses que van cedir productes per a sortejar a la mitja part de l'espectacle.