El Col·legi de Periodistes de Girona ja ha fet públics els noms dels finalistes per a les Mosques Grossa i Borda d’aquest 2021. Ha obert les votacions perquè els periodistes gironins, siguin col·legiats o no, decideixin qui se les mereix. El 13 d’octubre és el darrer dia per votar.

Un dels tres candidats a rebre la Mosca Grossa 2021, que es lliura a la persona o entitat que amb la seva accessibilitat hagi facilitat més la tasca informativa dels mitjans, és el portbouenc Carles Cereijo, de Link Produccions, que gestiona els serveis de premsa de la DO Empordà, entre altres projectes. Els professionals de la comunicació diuen d’ell que és un facilitador de feina simpàtic i empàtic. També està nominat al mateix guardó Xavier Roca Bas, delegat de l’Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona, per ser accessible, proper i fàcil de contactar-hi. I, finalment, hi ha Marc Sureda, responsable de comunicació dels Ajuntaments de Llagostera i Riudellots de la Selva, descrit pels periodistes com a eficient i amb ganes de sumar.

Pel que fa a la Mosca Borda, que es lliura a la persona o entitat que hagi oposat més resistència a les sol·licituds d’informació, els finalistes són Aena, per l’opacitat, complicacions i pals a les rodes; l’Àrea de Comunicació dels Mossos d’Esquadra de Girona, per falta de comunicació per poder informar correctament, i Quim Fernández, cap de premsa del Subdelegat del Govern a Girona , per manca de celeritat i poc interès.