La Fundació ALPAN, Aliments per a persones necessitades, ha reconegut l'empresari rosinc Pere Gotanegra, director-gerent de l'empresa Pescadors de Roses, per haver entregat diversos productes alimentaris, com ara suquet de peix, i contribuir juntament amb altres empreses a realitzar més de mig milió d'àpats que s'han repartit a set menjadors socials de Barcelona i voltants.

El guardó va ser lliurat dijous passat durant la Nit de la Solidaritat que va celebrar el Rotary Club Roses Empuriabrava a l'Hotel Risech de Roses. Cristina Marsal, encarregada del projecte Alpan, va ser l'encarregada de fer el lliurament de la placa a Pere Gotanegra, per la seva ajuda desinteressada al projecte.

L'Associació ALPAN va ser impulsada per Albert Faus, del Club Rotary BCN Centre. El projecte va néixer formalment el 19 de juny de 2012 amb la signatura d'un conveni amb el llavors alcalde de Barcelona, Xavier Tries. Des de llavors la col·laboració entre ALPAN i Rotary s'ha mantingut constant.

Aquest projecte consisteix a elaborar àpats i a distribuir-los a menjadors socials que acullen persones necessitades o en risc d'exclusió social. Diàriament reparteix més de 450 menús a set menjadors socials de la ciutat de Barcelona, fruit de moltes col·laboracions entre persones que tenen com a objectiu que ningú es quedi sense menjar.

Pere Gotanegra va decidir implicar-se en el projecte, després de conèixer-lo a través del seu impulsor, «una tasca solidària que vam iniciar fa cinc anys», asse­nyala l'empresari. «Nosaltres, des del nostre esperit Rotary -si tenim la sort que la vida ens ha donat salut i feina- hem d'intentar ajudar les persones que ho necessiten tant en temes sanitaris com en temes de treball».

«Amb actes com el de dijous passat queda palès que tant als membres de Rotary com a l'organització Rotary, el que ens mou amb més força és el servei a la comunitat» va destacar el nou president de l'entitat filantròpica Ramon Falgàs. L'empresari d'Empuriabrava va ser investit, com és tradició, pel president anterior, Jaume Coll, en un acte el mes de juliol passat al mateix Hotel Risech. El nou president va presentar les persones que conformen la seva Junta i que l'acompanyaran durant tot el seu any de mandat. Una Junta que, per primer cop en els seus 32 anys d'història, incorpora a una dona, la rosinca Mercè Blanco, com a responsable de relacions amb els mitjans.