Molts autors de còmic s'han sumat des d'aquest primer cap de setmana de confinament pel coronavirus a la iniciativa de compartir gratuïtament continguts propis per a ajudar a passar millor el temps durant el #JoEmQuedoACasa.

Un dels primers a fer-ho va ser El Torres (Juan Antonio Torres García), autor d'El fantasma de Gaudí' (Premi del Saló del Còmic de Barcelona 2016, amb Jesús Alonso Iglesias, Dibbuks). Entre els títols que regala descarregar figuren 'Contes del bosc dels suïcides' (amb Fran Galán), 'El vel' (amb Gabriel Hernández), 'Apocalypse Girl' (amb Ramiro Borrallo) o 'Les bruixes de Westwood' i 'Tambors' (totes dues amb Abel García). També comparteix des del mateix fil de Twitter el catàleg de Còmics Karras fins al 30 de març.

Santiago García, que acaba de llançar un dels còmics de l'any, 'La còlera' (Astiberri), juntament amb el dibuixant Javier Olivares (amb qui va guanyar el Nacional de Còmic 2015 amb 'Les Meninas'), també remitent des del seu compte de Twitter al seu blog 'Mandorla' i enllaça a diverses historietes per a passar la #quarantena. Entre elles, pàgines sobre el 'Guernica', 'Amenaça nuclear', algunes de la sèrie 'Les vides de Vasari) i 'Avui vivim en el futur' (amb Olivares), 'Roky Erickson, cony' i 'Decideix-te' (amb Sergio Córdoba), 'El sabor' i historietes curtes de 'El veí' (amb Pepo Pérez), la sèrie de cròniques del Mundial 2014 (amb Pablo Ríos), 'Antic testament' (amb Javier Peinado) o 'El dia del pare' (amb Juaco Vizuete).

El dibuixant malagueny Pepo Pérez ha anat més enllà, pensant en els més petits, i ofereix la possibilitat de descarregar un retallable de la figura del personatge de Tità, el personatge protagonista de la sèrie 'El Veí' (Astiberri), que publica amb el guionista Santiago García, i que Netflix ha convertit en saga televisiva. Una opció per a retallar, pegar i muntar a la que de ben segur s'apuntarà més d'un adult.

Cristina Durán, autora al costat de la seva parella, Miguel Ángel Giner, de 'El dia 3' (Astiberri), guanyadors de l'últim Premi Nacional de Còmic, i que just el dia de l'anunci del guardó estava sent operada d'un càncer, també s'han sumat. Entre les obres que permeten llegir des de LaGruaEstudio que comparteixen, estan 'La màquina de Efrén', '(Una possibilitat entre mil', 'Enxampada per tu' o 'El pot de melmelada'.

L'historietista i creador de l'univers 'Fanhunter', Cels Piñol, també aporta el seu gra de sorra. L'autor, que coordinarà un dels nous espais del pròxim Còmic Barcelona, ofereix còmics i novel·les gratis des de Lektu, entre ells 'Fanhunter: Les muntanyes de la bogeria', '1714. Baluart', 'Fan Letal Vintage' o 'Fanhunter. Fandom'.

No es queda enrere Calpurnio, qui enllaça la historieta completa 'Món Plasma'.

També l'autor madrileny Lorenzo Montatore, qui acaba de treure novetat amb Sapristi, 'Benvolguts difunts', permet la descàrrega del seu anterior treball, 'Califòrnia Rocket Fuel'.

Per part seva, l'humorista gràfic de 'El Jueves' JMV (Jesús Martínez del Vas), assenyala en un tuit: "Com no sóc metge i el que faig són ninots, vull jo contribuir (de debò) amb el meu granet de sorra a la moral col·lectiva". I tot seguit enllaça els primers tres 'Epichodes', paròdia de la saga 'Star Wars'.

Sole Otero, autora de 'Poncho va ser' (La Cúpula), lamenta no tenir moltes historietes online per a compartir però rebuscant ha trobat una animada del 2016, que pot veure's en Youtube.

Qui està realitzant també des del seu compte de Twitter un treball de difusió és l'associació Autores de Còmic, que recomanen a creadores que té els seus còmics, fancines i vinyetes en obert, entre elles Raquel Gu i Susanna Martín (autora de la recent 'Annemarie', al costat de María Castrejón).

També el portal AfterCOMIC, segell editorial independent, ha alliberat alguns continguts d'allò més variat: des d'una novel·la de terror per a adults, fins a un còmic pensat per als xavals, 'Little Renna i el desafiament de la gorgona', i una col·lecció d'il·lustracions per a acolorir per als més petits.

No són, ni seran segurament, els únics.