Silver Ríos ha fet de la seva passió pel dibuix, la seva forma de viure. Ja als 4 anys es quedava adormit amb el llapis a la mà. «De xaval van arribar els esprais i el grafit, acompanyant la meva passió pel dibuix. Vaig avançar formant-me en aerografia, il·lustració, disseny gràfic i animació». Així resumeix el figuerenc Silver Ríos, de 38 anys, la seva progressió en el món de la il·lustració.

Una altra de les seves feines actualment passa per l’elaboració de continguts per a pàgines web, posant el seu talent a disposició de diferents empreses i marques comercials. També ha participat en la realització de diferents obres editorials. Precisament una de les seves darreres aventures ha estat al costat de la filòloga i escriptora polonesa, establerta a l’Empordà, Berni Pajdak, amb qui ha publicat primer El gran Circ Iris, amb Editorial Cal·lígraf amb imatges acolorides i alegres que transporten el petit lector a una història inclusiva i de superació per part del seu protagonista. Posteriorment, han treballat plegats en La superheroina y las princesas del mar, amb Cèlebre editorial, que acaba de sortir al mercat. La connexió entre els dos autors flueix de tal manera que ja estan preparant un tercer conte per als més petits. L’artista s’adapta a tots els estils, «aportant un aire més vintage en aquestes il·lustracions».

«He dibuixat tota la vida, però als setze anys vaig començar a treballar en tota classe de feines i no va ser fins als 20 o 21 anys que vaig veure l’oportunitat de gua­nyar-me la vida amb el que més m’agradava fer», recorda. La seva afició i hobby es va convertir llavors en formació i es va matricular a l’Escola de Belles Arts d’Olot. Amb el temps va anar diversificant el seu treball i des del 2004 es dedica exclusivament a l’àmbit creatiu, treballant en projectes d’il·lustració i animació audiovisual, en aerografia tèxtil, pintura mural de petit i gran format. El càmping de Sant Pere Pescador la Ballena Alegre exhibeix un dels seus treballs que estan repartits per Empuriabrava o, més recentment, a Figueres, on la seva pintura mural ha decorat una botiga de llaminadures.

L’il·lustrador Silver Ríos va treballar als estudis d’animació Tons of Toons d’Empuriabrava on «vaig fer una pujada molt gran d’aprenentatge» i més tard com a freelance a l’empresa Sweet Box de Barcelona, «però va coincidir amb l’inici de la crisi i els projectes que teníem no van aconseguir tirar endavant». Ja fa uns anys va decidir abocar tota la seva experiència en la seva pròpia empresa i fa uns anys obrir una botiga de disseny gràfic a Sant Pere Pescador on ara té la seva residència. Des de Creactive, personalitza tota mena de productes a través de l’aerografia i per encàrrec. Obre durant els mesos de més afluència turística a la població, la resta de l’any es dedica a projectar els seus treballs més personals.

Un estil molt personal

Entre les seves obres, hi trobem tota classe de treballs, també quadres. Darrerament, amb l’associació PomArt, que ha nascut recentment a la seva localitat, ha participat en una exposició col·lectiva a la capella de Sant Pere, mostrant dos dels seus treballs més personals: «Quan puc treballar amb llibertat, em deixo influenciar pel còmic, el que més m’agrada és poder construir un món a través de la imaginació, anar afegint detalls i colors». Entre il·lustració i il·lustració, van sorgint altres nous projectes engrescadors: «Ara estic treballant en un videojoc de caràcter pedagògic on estic fent l’art conceptual del videojoc i elaborant els escenaris, els objectes i els efectes especials que tindrà».