L'entitat empordanesa Lola, que fa tot just sis mesos que va començar a treballar, dona un pas més en el seu trajecte, portant l'educació humanitària i la conscienciació cap als animals a les aules d'escoles i instituts de l'Alt Empordà. L'entitat ha signat un conveni amb la fundació Faada, per tal que el respecte animal arribi, en forma de projecte, a infants i joves. Segons els seus responsables, la iniciativa s'ha tirat endavant «seguint el model de l'educació humanitària, una pedagogia que es va crear als Estats Units fa més de cent anys i que busca mitjançant l'empatia, relacionar-nos i prendre consciència del nostre entorn en l'àmbit de drets humans, el medi ambient i la protecció animal».

D'aquesta manera, segon Lola, es fomenten valors com la compassió, el respecte i la consciència positiva cap als altres. «No només beneficia la persona, sinó tota la societat», constaten.

Faada és la fundació que ha creat els continguts del programa, en cinc anys ja ha visitat més de 140 centres educatius, arribant a més de 6.000 estudiants a més formen part de la plataforma d'Innovació Pedagògica de l'Ajuntament de Barcelona amb el distintiu de qualitat després de superar tots els requisits que calen per formar part d'aquesta xarxa. És aixó com la seva oferta educativa arriba a totes les escoles de Catalunya.

«Sense treballar a fons l'educació i la sensibilització no hi ha canvi possible. Ho sabem, apostem per això i ens sentim molt orgullosos de tenir la confiança de Faada. Creiem que les aliances amb altres entitats ens farà a totes més fortes i eficients», comenta Maria Sánchez, directora de Lola.

Lola engega en els propers dies les primeres xerrades en centres educatius de l'Alt Empordà. L'entitat posa a disposició dels interessats en rebre informació sobre els tallers aquest correu electrònic: hola@projectelola.org