En Matthew va néixer a l'Hospital de Figueres quan gairebé passaven dues hores de la mitjanit, a les 01:55h i convertint-se així en el primer nadó alt empordanès de l'any 2020. Els pares són la Dahiana Garcia i en Marlon Leandro Caicedo, residents a Figueres. En Matthew Leandro Caicedo Garcia, va néixer a l'Hospital de Figueres i va pesar 3,380 kg.

En Marlon, com tots pares dels nens i nenes que hagin nascut a partir de la mitjanit del passat 1 de gener, podrà gaudir d'un mes més de baixa. I és que a partir d'aquest 2020, el permís de paternitat s'amplia fins a les dotze setmanes: el segon progenitor haurà de gaudir de forma obligatòria les quatre primeres després del naixement de l'infant o les sis primeres en cas d'adopció o acolliment després de la resolució judicial, una mesura del decret llei sobre igualtat laboral aprovada pel Govern el passat mes de març.

Els primers nadons catalans de l'any

L'Aleix és el primer nadó del 2020 nascut a Catalunya. Segons el Departament de Salut de la Generalitat, va néixer quan passaven quatre minuts de la mitjanit a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (Vallès Occidental), i pesava 3,870 quilograms.

A la demarcació de Girona, el més matiner va ser l'Hèctor Nuñez Soler, que va néixer a les 00.26 hores a l'hospital d'Olot, amb 3,440 quilos i 52 centímetres, és el primogènit d'una parella resident al municipi.

A Lleida, el primer petit va ser la Irene, a les 01.36 hores a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, amb 2,960 quilos. Els pares del primer nadó lleidatà són de la mateixa localitat de Tremp. A l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l'Aniol naixia a les 3.15 hores i pesava 3,39 quilos. Els pares són de Juneda.

A Tarragona, el primer nadó va ser l'Hèctor, a les 0.12 hores a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, i una mica més tard, a les 0.43 hores, va néixer a Tortosa el Nil Gendre Bosch.