A poc menys de 15 dies del tancament de la campanya, a Creu Roja Joventut encara li manquen el 20% de les joguines que necessita per assolir el seu objectiu: repartir 6.000 joguines entre 3.000 infants en situació de vulnerabilitat. Principalment manquen joguines per als infants de major edat (8 a 14 anys).

La Campanya va molt més enllà de la distribució de joguines, essent el seu principal objectiu la promoció de l'ús de jocs i joguines com a eina educativa i de transmissió de valors en el context escolar i familiar.

La campanya s'emmarca dins del projecte "La Joguina Educativa" que desenvolupa la seva acció durant tot l'any, i que tenen com a objectiu assegurar el dret al joc de nens i nenes entre 0 i 18 anys, així com sensibilitzar sobre la importància del joc i la joguina, i la seva incidència en el desenvolupament evolutiu.

Quin tipus de joguines?

  • Noves: per equitat i no discriminació, perquè tots els nens i nenes tinguin una joguina nova. D'acord amb el principi d'Imparcialitat, Creu Roja es veu impossible en haver de discriminar algunes persones donant-los joguines de segona mà, no creu que hi hagi infància de primera i infància de segona categoria. A més, no es pot garantir que una joguina sigui 100% segura un cop s'ha tret del seu embolcall original.
  • No bèl·liques i no sexistes i preferiblement educatives: per afavorir actituds de respecte i cooperació. Les joguines són elements transmissors de valors socials. Mitjançant el joc els nens i nenes adquireixen coneixements i comportaments. Si fomentem que la infància utilitzi joguines educatives estarem afavorint valors com la tolerància, diversitat, respecte, igualtat...
  • Mediambientalment sostenibles: fabricades a partir de materials amb menor impacte mediambiental.

Fins que finalitzi la campanya el proper 3 de gener, també es poden seguir donant joguines a les seus que la Creu Roja disposa a la comarca de l'Alt Empordà i als punts de recollida i esdeveniments organitzats que apareixen a la pàgina de La Joguina Educativa. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte ES03 - 2100 - 0002 - 5802 - 0170 - 8014.