Nou dones del món de l'òpera han confessat a l'agència The Associated Press que durant tres dècades van ser assetjades sexualment per Plácido Domingo en trobades que van tenir lloc a l'Òpera de Washington, l'Òpera de Los Angeles i altres famosos teatres.

Segons han assegurat diverses dones l'agència de notícies, Domingo, un dels homes més cèlebres i poderosos de l'òpera, ha tractat de pressionar a les dones perquè tinguessin relacions sexuals oferint-los treballs i, a vegades, castigant a les dones professionalment quan rebutjaven les seves proposicions, han assegurat diverses d'elles a l'agència.

Només una de les nou dones ha acceptat ser identificada: Patricia Wulf, una mezzosoprano que va cantar amb Domingo en l'Òpera de Washington.

Una de les dones ha assegurat que Domingo va ficar la mà dins de la seva faldilla, i altres tres han afirmat que les va forçar a fer-los petons a la boca en un vestuari, una habitació d'hotel i un menjar de treball.

A més d'aquestes nou dones, sis més han assegurat que les proposicions sexuals de Domingo les van fer sentir incòmodes. Així, una cantant va dir que li va demanar diverses vegades sortir en una cita després de contractar-la per a cantar una sèrie de concerts amb ell en la dècada de 1990.

Unes altres tres dotzenes de cantants, ballarins, músics d'orquestra, personal tècnic, mestres de cant i administradors consultats han indicat haver presenciat comportaments inapropiats d'índole sexual per part de Domingo, i que perseguia a dones més joves amb impunitat.

"Les acusacions d'aquestes persones no identificades, que es remunten fins a 30 anys, són profundament preocupants, i inexactes tal com es descriuen", ha assenyalat Domingo en un comunicat.

"Així i tot, és dolorós saber que puc haver molestat a algú o haver-los fet sentir incòmodes, sense importar quant temps hagi passat i malgrat les meves millors intencions. Jo creia que totes les meves interaccions i relacions van ser sempre benvingudes i consensuades. La gent que em coneix o ha treballat amb mi sap que no sóc algú que danyi, ofengui o avergonyeixi a ningú a propòsit", ha afegit.

"No obstant això, reconec que les normes i estàndards pels quals se'ns mesura avui són molt diferents del que eren en el passat. He tingut la benedicció i el privilegi d'haver tingut una carrera de més de 50 anys en l'òpera i m'atindré als estàndards més alts", ha conclòs.