El nostre cos necessita refrescar-se, especialment quan el sol atia sense pietat. Hidratar-nos amb una beguda freda fa que revisquem davant les altes temperatures, però no sempre és fàcil aconseguir que es mantingui fresca ja que el gel es fon.

Alguns trucs poden ajudar-nos a refredar i mantenir les begudes fredes sense necessitat de tenir frigorífic, cosa que serà de gran utilitat a les nostres excursions o vacances.Congelar les ampolles i els gots

Si passarem el dia fora de casa, podem optar per congelar les llaunes o les ampolles de vidre (cal embolicar-les amb paper perquè no explotin) i a continuació, ficar-les en una bossa isotèrmica, que conservarà la seva temperatura durant dues o tres hores .

Si estem a casa i se'ns acaben les begudes fredes, podem posar gots de vidre gruixut al congelador. Al cap d'una estona, quan estiguin congelats, podrem servir-hi la beguda i la notarem freda.Gran gibrell amb gels, aigua i sal

Les barbacoes, les paelles i els berenars en els quals es reuneixen moltes persones són plans habituals, i esperadíssims, de l'estiu. Encara que haguem posat dins el frigorífic diferents refrescos i begudes, és molt probable que s'acabin amb rapidesa.

La millor solució és agafar un gran gibrell on posar les begudes i tirar-hi molts glaçons, aigua i una gran quantitat de sal. Per cada bol d'aigua que es trobi al gibrell afegirem una cullerada sopera. A continuació, remenem bé l'aigua, els gels i la sal perquè es barregin.

A petita escala, aquest truc es pot utilitzar en les excursions: omplint la nevera portàtil amb aigua i gels, mantindrem les begudes fresques. També podem agafar l'aigua fresca si estem a prop d'un riu o un llac.Sota l'aixeta

També pots refredar les begudes en cinc minuts a l'aixeta de la pica o la dutxa i mantenint-les sota un raig constant d'aigua freda. Important: no perdis l'aigua i guarda-la en una galleda per utilitzar-la després.Refredament evaporatiu

Sona molt científic, però és senzill i es remunta a l'antiguitat. Per a això necessites dues olles, testos i recipients de fang (un ha de cabre dins de l'altre).

Tapa el fons de l'olla gran amb sorra o argila, introdueix l'olla més petita i cobreix l'espai sobrant entre totes dues amb sorra, que actuarà d'aïllant. A continuació, mulla la sorra sense excedir-te amb l'aigua, simplement humiteja-la.

Ara, col·loca les begudes dins de l'olla petita i cobreix totes dues olles amb un drap o tovallola mullada amb aigua freda. Quan l'aigua de la sorra i de la tovallola s'evapori, refredarà l'interior de l'olla. En unes hores, s'haurà convertit en una bon nevera manual.

Refredament evaporatiu sense massa recursos

Si no tens tots els anteriors elements necessaris, pots remullar una tovallola o diari amb aigua freda i embolicar la beguda. A mesura que l'aigua s'evapora, la beguda s'anirà refredant lentament.