Aquest diumenge 23 de juny se celebra a tot Espanya la nit de Sant Joan, no només la nit més curta de l'any sinó també la més màgica, en la qual molts aprofiten a realitzar diferents rituals per cremar tot allò dolent viscut en els últims 12 mesos i atreure la sort.

No és casualitat, ja que la llegenda explica que l'apòstol cristià Sant Joan Baptista va néixer aquest dia 24 juny i ho va fer protegit per unes energies màgiques provinents del solstici d'estiu.

Aquests són alguns dels rituals per atreure la sort a la nit de Sant Joan més populars:

Saltar a la foguera

Molts creuen que saltant entre set i nou vegades les fogueres de Sant Joan mentre les flames encara estan enceses es crema tot allò dolent. Mentre altres prefereixen escriure una llista amb el que vols que surti de la teva vida i cremar-la en la foguera. Precisament, molts estudiants aprofiten per acomiadar-se dels apunts mentre els veuen cremar.

L'altra és la de cremar a la foguera una llista de les coses negatives que vols que surtin de la teva vida.

Banyar-se sense roba al mar

En molts llocs d'Espanya, les fogueres es fan a les platges i els més creients en la màgia d'aquest dia aprofiten per submergir-se en l'aigua del mar completament nus 12 vegades per atreure la sort. Un bany purificador que es pot completar saltant set onades d'esquena. Si vols augmentar la teva fertilitat hauràs de donar dos salts més.

Plantes màgiques de Sant Joan

Dormir amb fulles de falguera, vesc o heura sota el coixí la nit de Sant Joan, també augura bona sort. També en alguns llocs d'Espanya és tradició tallar les branques florides del saüc i penjar-les a l'exterior de les cases durant tota la nit.