És possible semblar més atractiu o atractiva col·locant la llengua d'una forma concreta? Això és el que 'venen' els defensors del mewing, una nova tècnica que es promociona com un exercici per millorar les faccions de la cara. Tot i que sembla un capítol més de les modes absurdes que de forma periòdica apareixen a Internet, la veritat és que el mewing s'ha convertit en les últimes setmanes en tot un fenomen viral que arrasa a les xarxes socials.

Afortunadament, aquest nou 'mètode de bellesa', que ja acumula centenars de vídeos a Youtube, sembla bastant més inofensiu que altres tècniques que han vist la llum en els últims anys i s'han estès a arreu.

En el cas del mewing, aquest mètode consisteix fonamentalment en col·locar la llengua en una determinada posició amb l'objectiu de modificar la nostra mandíbula per esmolar el nostre rostre i que aquest resulti més atractiu. Es tracta d'unir els llavis, alinear els arcs dentals i aplanar la llengua contra el paladar, aconseguint d'aquesta manera una mandíbula més afilada. I atenció! A les xarxes socials són moltes les dones que l'han provat, però en realitat es tracta d'una tècnica més ben pensada per als homes.

El mewing va néixer el 2012, quan l'ortodoncista Mike Mew, d'on procedeix el terme que dóna nom a aquesta nova tècnica, va començar a difondre els suposats beneficis que aporta: respirar millor, alleujar el dolor en els músculs de la mandíbula, contribuir a redefinir la nostra forma maxil·lar i alinear el maxil·lar superior amb l'inferior.

Els defensors d'aquesta tècnica asseguren que els resultats no només són temporals en el temps, mentre mantenim la postura lingual indicada, sinó que asseguren que si es repeteix aquesta acció freqüentment podem acabar modificant la nostra forma maxil·lar.

Tot i que aquest mètode no és nou, és ara quan ha aconseguit una especial rellevància, de la mà de les xarxes socials i especialment de diversos YouTubers anglosaxons que donen fe de les seves suposades virtuts. Un dels més prolífics defensors de la tècnica és el youtuber Astre Sky, autor de multitud de vídeos en què mostra la tècnica i com la seva aplicació ha modificat el seu rostre.

A més de les creacions d'Astro Sky, són numerosos els vídeos i tutorials que expliquen com hem de col·locar la llengua per aconseguir els resultats desitjats.

En qualsevol cas, com a bon fenomen viral d'Internet, cap estudi ha aconseguit confirmar que aquests beneficis realment existeixin, per la qual cosa no és estrany pensar que aquest nou fenomen viral passarà ràpid.