L'Hora del Planeta va néixer fa més d'una dècada a Sydney, el 2007, com a gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar els llums de llars, negocis, edificis i monuments emblemàtics durant una hora. Una senzilla acció que després s'articularia un creixent moviment mundial pel Planeta.

La iniciativa es porta a terme aquest dissabte, 30 de març, de les 20.30 hores a les 21.30 hores. Es demana la unió de milions de persones, empreses, associacions i organismes públics i privats. Dels 62 ajuntaments de Catalunya que s'han adherit a la campanya, no n'hi ha cap de la comarca de l'Alt Empordà. En anys anteriors, s'hi havia sumat Figueres. Aquesta vegada hi ha Barcelona, Girona, Flaçà, Reus, Salou, Valls, Vilanova i la Geltrú i Viladrau, entre molts altres.

Malgrat l'absència altempordanesa, ja formen part del moviment de defensa de la natura milers de ciutats de 188 països que van apagar més de 17.000 monuments i edificis icònics, unint a ciutadans, empreses, ajuntaments i institucions per a, entre tots, "canviar el canvi climàtic".

Caprabo ha fet un comunicat públic en què informa que l'apagada es produirà durant L'Hora del Planeta en tots els seus supermercats, plataformes de distribució i seu central de la companyia. Per tant, els establiments Caprabo de l'Alt Empordà sí que se sumen al gest mediambiental.

En l'actualitat l'Hora del Planeta promou accions directes, des del Fons Mundial de la Natura (WWF), per lluitar contra el canvi climàtic i desenvolupar iniciatives de conservació més enllà de l'acció climàtica. I així, l'Hora del Planeta s'ha convertit en una oportunitat única en defensa del Planeta, promovent estils de vida sostenible, fomentant el desenvolupament renovable, conservant els boscos, mars i recursos naturals o lluitant contra la pèrdua de biodiversitat.