Resulta difícil d’imaginar que tothom estigui pendent de tu. Què fas, on vas, què menges... Les xarxes socials, sobretot Instagram, han portat la manca de privacitat a nivells extrems. Amb només un clic, pots compartir el teu dia a dia amb la resta i, per què no, treure’n profit. La influencer llançanenca Khaoula Boumaaza ha vist en aquesta aplicació una eina per donar a conèixer la seva marca personal i, des que aplica els coneixements que aprèn a la universitat, ha aconseguit fer-se un lloc al món virtual amb més de 52 mil seguidors al seu compte d’Instagram, Absolutely Khaoula.

Estil de vida, viatges i moda són les tres paraules clau que la defineixen. Amb només 20 anys, té molt clar cap a on vol enfocar el seu futur i ja hi està posant fil a l’agulla. «Ha passat d’afició a professió, encara que no vull que tot se centri en l’aspecte econòmic. D’una banda, hi ha la part més personal amb la meva pròpia marca, les meves col·laboracions, el meu perfil d’Instagram… I després, hi ha el que ofereixo als altres negocis que confien en mi. M’agradaria muntar una agència que es digui Absolutely&Co perquè mai estic sola. Sempre som un conjunt de professionals amb qui ens complementem. És una forma de tornar al meu entorn el suport que em dona», explica la Khaoula. Possiblement, està passant per un dels moments més dolços de la seva curta carrera com a instagramer -amb col·laboracions per Maybelline o Sunsilk i participant en programes de Catalunya Ràdio, TV3 o RNE, entre altres- però no ha estat gens fàcil arribar fins aquí.

Nascuda a Agadir, Marroc, va arribar a l’Alt Empordà amb tres anys. Primer la seva família va establir-se al Port de la Selva i, més endavant, van traslladar-se a Llançà, on hi ha cursat els estudis de primària, secundària i batxillerat. Tot seguit, va fer el salt a la universitat i ara està estudiant Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Girona. «Vaig obrir-me el perfil per poder penjar fotos com els meus amics. A poc a poc vaig adonar-me que Instagram podia ser una eina per connectar amb el món. Als 15 anys, no tenia la llibertat de viatjar allà on volia. Interactuar amb gent a través del mòbil per mi era una cosa fascinant. Encara que els meus pares no ho entenien. Pensaven que era una bestiesa i em van demanar que l’esborrés. Vaig mantenir-ho en secret i quan van començar a arribar paquets a casa de les col·laboracions van enxampar-me. Al final, vam solucionar-ho parlant. Els vaig dir que havíem de ser objectius i que, tenint una relació estreta amb els meus estudis, no veia cap argument vàlid per no invertir-hi esforços. La lògica sempre guanya», afirma.

A més a més, la Khaoula s’ha trobat diversos entrebancs pel fet de portar mocador: «Molt sovint trobes obstacles pel hijab. El porto per decisió personal. D’una banda, és un dels pilars de la meva religió. I de l’altra, m’agrada els valors que representa: la modèstia, la confiança en si mateixa, el poder que hi ha més enllà de les aparences… Hi crec fermament. Vestir més modesta o tapar-me més no significa que tingui menys capacitats que qualsevol altra noia».

Així doncs, pretén fer un pas endavant a la societat amb els seus continguts. «M’ho gestiono tot jo sola, m’agrada molt tota l’estratègia que hi ha darrere. La gent pensa que tinc un fotògraf al dar­rere i no és veritat. M’organitzo la creació de continguts i miro què té més engagement. Què representa millor els valors que vull expressar. Faig sessions dues vegades al mes i només penjo el que crec que realment transmet. La xarxa ja està molt saturada per anar penjant sense més ni més», assegura. Després del projecte Runaway Bride, espera transmetre «la idea que les noies ens casem joves. Hem de ser la nostra pròpia prioritat». Sigui com sigui, les seves fotos han atret milers de persones d’arreu del planeta. Des de l’Alt Empordà fins als Emirats Àrabs, per posar un exemple. «Abans eren més noies com jo, que portaven mocador. Ara, són nois i noies, musulmanes i no. Mares i àvies... Em fa molta il·lusió que em reconeguin pel carrer. Soc realment petita a la xarxa i agraeixo que apostin per mi», destaca.