El passat 13 de desembre va tenir lloc en el Cosmocaixa de Barcelona la conferència de la científica, activista i missatgera de la pau per l'ONU Jane Goodall que portava per títol “58 anys de recerca dels ximpanzés a Àfrica".

Allà els integrants de la plataforma empordanesa El Sendero de Lugh que van assistir a la xerrada, van poder parlar amb un dels membres de l'equip que acompanya Dra. Goodall, a qui li van fer saber de la campanya que havien iniciat a Change.org “Per una Cavalcada de Reyes sense animals a Figueres”. La campanya sol·licita a l'Ajuntament de Figueres, al seu alcalde Jordi Masquef i al regidor de fires i festes Quim Felip que no s'utilitzin més animals a la desfilada de la Cavalcada de Reyes i que la hi declari “lliure de sofriment animal”. En ser informada de la iniciativa, Jane Goodall no va dubtar a deixar-se fotografiar amb el cartell de la petició per a mostrar el seu suport.

Actualment la petició compta amb el suport de les més de 1.300 persones que ja l'han signat, segons la plataforma. Cal recordar que és la segona ocasió que El Sendero de Lugh compta amb la col·laboració de la Dra. Goodall, ja que l'any 2016 quan Fundació Fauna realitzava la seva campanya contra el correbous d'Olot, van poder comptar també amb una fotografia d'ella donant suport a aquesta iniciativa.