Com cada any, la colla castellera de Castelló d´Empúries, els Vailets de l'Empordà, ha tancat la seva temporada aquest passat cap de setmana. L´alcalde, Salvi Güell Bohigas, va estar present en aquesta darrera actuació de l´any i va felicitar els de la camisa blau-cel per l´esforç i la dedicació que han mostrat aquesta temporada.

Enguany la diada ha tingut com a colles convidades la colla castellera de Sant Feliu de Llobregat i els Pallagos del Conflent. Com a novetat subratllem la participació dels Grallers de Llers, poc menys de vint músics encapçalaven la cercavila, van marcar el ritme dels castells dels Vailets de l´Empordà i dels castellers de Sant Feliu durant tota la diada i van acabar animant els balls finals. Tot un goig de veure els castells blau-cel alçant-se a ritme de gralles i tabals.

La diada es va iniciar amb les tres colles aixecant pilars simultanis després d´un pilar de 4 caminat dels amfitrions i un pilar de dol dels Pallagos del Conflent . Tot seguit són les 70 camises blau-cel que van obrir la primera ronda carregant la torre de 6 en primera ronda seguit d´un 4 de 6 amb agulla molt parat. En tercera ronda el 3 de 6 amb agulla se'ls va resistir dues vegades amb una mica de nervis pels canvis de tronc i pom de dalt però el tercer intent va ser el definitiu per carregar-lo. Per acabar, aixecaven el pilar de 5 molt ben treballat fins l´últim moment.

Pel que fa els castellera de Sant Feliu van descarregar els tres castells que portaven; la torre de 6, el 3 de 6 aixecat per sota i el 4 de 6. Els Pallagos del Conflent van descarregar un 3 de 6, un 4 de 6 i un pilar de 4 aixecat per sota.

La festa va seguir amb un dinar de germanor a la sala polivalent i tota la tarda orquestrada pels joves de Vailets de L´Empordà que acostumen a divertir els seus convidats amb una sèrie de jocs i animacions per la mainada i els més grans.

El diumenge 11 de novembre, la colla castellonina es desplaçarà a Cerdanyola del Vallés per una darrere actuació a Catalunya però no tancaran la persiana encara, seguiran els assajos a l´espera del proper viatge a Sarlat la Canéda, un poble de França el cap de setmana 15 i 16 de desembre dintre del marc del Mercat de Nadal local.