06 de novembre de 2018
06.11.2018
Castelló d'Empúries

Navegant amb carabasses gegants per Empuriabrava

L'impulsor, Salvador Mogas, conrea aquest producte, que es va convertir en una embarcació

06.11.2018 | 11:19
Salvador Mogas és l'impulsor d'aquesta iniciativa sorprenent

Els que passejaven pels canals d'Empuriabrava van poder veure diumenge un fet poc habitual. Entre les moltes embarcacions atracades s'hi podien veure dues carabasses gegants reconvertides en vaixells. Amb una grua del Club Nàutic es van posar les peculiars barques a l'aigua dels canals per fer un petit recorregut.

Les dues carabasses que va posar a l'aigua a Empuriabrava pesaven 500 i 400 quilos aproximadament. Un forat a l'interior per poder-hi seure, un rem i cap a l'aigua davant la sorpresa d'alguns dels que presenciaven l'espectacle.

Salvador Mogas, conreador de caarbasses gegants va ser el promotor de la iniciativa conjuntament amb Santi Font i la col·laboració del Port d´Empuriabrava. Mogas és un jubilat de Santa Maria de Palautordera que cultiva les carabasses a peus del Montseny.

Una carabassa de 626 quilos va batre el rècord d'Espanya l'any passat a la 12a Fira de Sant Feliu de Codines. Ha guanyat nombrosos concursos arreu del país. Ha arribat a presentar una carabassa de 805 quilos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook