29 de octubre de 2018
29.10.2018
Tradicions

Mercabarna augura que la venda de castanyes pujarà un 15% amb l'arribada del fred

Els majoristes calculen que se´n distribuiran prop de 400 tones

29.10.2018 | 11:50
Un grapat de castanyes crues d'aquesta tardor.

L'Associació Gremial de Majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) calcula que la baixada de temperatures d'aquest final d'octubre ajudarà a incrementar la venda de castanyes, amb un creixement de consum d'entre el 10 i el 15% respecte l'any passat. Si es compleixen els pronòstics, se'n podrien arribar a distribuir prop de 400 tones, segons senyalen els majoristes, que recorden que el 2017 la xifra global va ser de 330 tones. Pel que fa al preu, destaquen que es mantindrà estable en relació a l'any passat, ja que la producció global ha estat ajustada, sense excedents ni mancances. Mentrestant, preveuen mantenir les 165 tones de moniatos venudes la tardor de l'any passat, sense variacions en el preu.

Tot i que la campanya de castanya gallega ha patit un cert retard aquesta temporada, els majoristes de Mercabarna asseguren que la tenen a punt l'estoc per distribuir aquesta setmana. Rere el producte gallec se situa el fruit provinent d'Extremadura, mentre els majoristes també disposen de petites produccions de castanyes procedents de la demarcació de Barcelona.

Per la seva banda, el moniato que es ven aquests dies procedeix sobretot de Málaga i Cadis. Els experts, però, aprofiten l'arribada de la Castanyada per recordar els beneficis que té introduir aquest tubercle a la dieta de forma regular, ja que és un aliment molt ric en provitamina A, important per a la salut de la vista, les mucoses, el cabell i els ossos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook