Desenes de persones s'han acostat aquesta tarda a la capella ardent de Montserrat Caballé, situada al Tanatori de les Corts i que ha obert quan faltaven pocs minuts per les 14.00 hores, per acomiadar la soprano. Entre altres personalitats s'hi ha acostat el ministre de Cultura, José Guirao; el president del patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola; el líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera; la soprano d''I Puritani', Pretty Yende, que ha obert la temporada 2018/19 del Lice; el director teatral Lluís Pasqual; el director artístic del Teatre Reial, Joan Matabosch, i el cònsol de Bielorússia.

La capella ardent de Montserrat Caballé ha obert pocs minuts abans de les dues de la tarda al Tanatori de les Corts, on s'han acostat desenes de persones per acomiadar-se de la cantant, entre elles diverses personalitats del món de la política i de la cultura.

El president del patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha estat un dels primers d'arribar, cap a tres quarts de dues de la tarda. Alemany ha destacat que "sense la Montserrat Caballé el Liceu no seria el que ha estat" i ha explicat que estan "treballant en l'homenatge a la soprano" i que una vegada tinguin "configurat el projecte" en parlaran amb la família". "És molt important que la família comparteixi tot allò que acabem decidint".

Cap a les dues i vint ha arribat el ministre de Cultura, José Guirao, qui sí que ha donat més detalls d'aquest homenatge. Guirao ha explicat que el seu ministeri ha proposat a la família de Montserrat Caballé fer un doble homenatge a la soprano, un al Liceu de Barcelona i l'altre a Madrid. El ministre ha detallat que encara no està clar si l’acte de la capital espanyola es farà al Teatre Reial o al Teatre de la Zarzuela, que és on "més va actuar ella, ja que a la seva època no hi havia el Reial".

També passades les dues ha fet acte de presència el líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, que ha destacat que Montserrat Caballé "ho va ser tot en el món de la lírica", l'ha recordat com "una de les millors veus de la historia" i l'ha definit com "una de les nostres, una barcelonina, una catalana, una espanyola universal que sempre va deixar a Espanya en el millor lloc i que sobretot era admirada per gent de tot el món". "Ha marxat una de les nostres grans de la música però sempre estarà entre nosaltres el seu art, la seva genialitat, el seu talent i la seva bondat, una dona q no només desprenia genialitat, sinó també simpatia i bondat", ha afegit. "Descansa en pau Montserrat allà on estigui, segur que està cantant", ha conclòs tot donant el condol a la família.

L'arribada de l'expresident Jordi Pujol ha provocat molta expectació a les portes del Tanatori. Pujol ha arribat en un taxi tot dient "no m'esperàveu, ho ha fet acompanyat de la seva dona, Marta Ferrusola. L'expresident ha fet un escrit al llibre de condol on li ha expressat el seu agraïment perquè "ha donat felicitat a molta gent amb el seu cant" i "prestigi i renom a la nostra ciutat i al nostre país i va ser sempre una persona de tracte molt afectuós". Pujol ha dit que, tot i que ell no és un "liceista consumat", el Liceu l'havia preocupat molt perquè va "viure un moment crític per l'incendi" i ha destacat el paper que va tenir Montserrat Caballé en la seva recuperació, perquè va ser "va ser molt entusiasta". L'expresident ha recordat que quan anava a fer viatges oficials amb la soprano en alguns llocs la coneixien a ella però a ell no.

Cap a les cinc de la tarda el director artñistic del Teatre Reial també s'ha acostat al Tanatori de les Corts i en declaracions als mitjans s'ha mostrat partidari de fer un homenatge conjunt entre el Teatre Reial i el de Zarzuela.

La soprano basca Ainhoa Arteta ha destacat que Caballé era una "gran artista, mare i dona" i una "reina de l'òpera a nivell mundial". També ha dit que la soprano catalana era una dona "molt exigent i professional" i amb "una humanitat increïble".

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha remarcat que Caballé és un "exemple per a les noves generacions" i ha esperat que tant les administracions públiques com la societat civil siguin "capaces de fer-li un gran homenatge". Trias ha assegurat que la soprano era un símbol d'"excel·lència" i que hi ha "poques persones amb el seu nivell artístic".

El director teatral Lluís Pasqual ha afirmat que la veu de Caballé ha estat la que més ha sentit en la seva vida i que sempre l'acompanyarà. "La música que feia amb la seva veu era la música de l'infinit", ha subratllat Pasqual. A més, ha assegurat que la veu de la soprano catalana ha fet "feliç a moltes persones durant molts anys" i que només per això se l'ha d'estar "profundament agraït".