La tercera edició del concurs GMChef, organitzat per GM Food a través de la seva ensenya d'establiments de cash & carry Gros Mercat, ja té als 5 estudiants que representaran a Catalunya (un d’ells gironí) a la semifinal que tindrà lloc el 22 d'octubre a l'Escola Joviat de Manresa. En el concurs, que se celebra a nivell nacional, han participat més de 600 alumnes de 82 escoles espanyoles, dels quals 95 han estat estudiants representants de 14 escoles de Catalunya.

Els cinc seleccionats per participar a la semifinal catalana són: Arnau Triola d'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Didac Zurita d'Escola d'Hostaleria Hofmann, Genis Sants Escola d'Hostaleria Joviat i Richard Yunior d'Escola de Cuina Terra d'Escudella, tots tres de la província de Barcelona; -Laura Vaquer de Escola d'Hostaleria Joaquín Bau de Tortosa. Amb creacions com: "Còctel de gambes", "Hort 360", "Caneló de gambes amb alls", "Caneló d'ànec amb formatge de cabra i figues" o "Causa de bacallà", els joves mostraran les seves habilitats culinàries per aconseguir una plaça a la Final Nacional.

"Una manera de conèixer altres maneres i estils de cuina", amb aquesta frase Arnau Triola, estudiant de l'escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, explica el perquè de la seva participació a la tercera edició de GMChef.

Davant d'un jurat format per Xanty Elías (propietari i xef del restaurant Acánthum -1 estrella Michelin-, i ambaixador de GMcash), Sergi Bas (cuiner de GMcash), Manuel Tenllado (membre de Eurotoques), Juan Ramón Povea (Director Regional de GM Food a Catalunya Nord) i Joan Sánchez (Director Regional de GM Food a Catalunya Sud), els participants explicar el perquè de la tapa, executar-la i acabar mostrant el resultat. la creació ha de poder menjar-se amb la mà, mitjançant escuradents, broqueta, cullera o got, en un o dos mossos, estar realitzada amb un mínim de quatre productes de la marca pròpia Gourmet, i ser, per descomptat, recepta original.

GMChef és una mostra del suport a la cuina del nostre país -una de les més prestigioses internacionalment- i als seus futurs talents, recuperant la tapa com a producte representatiu de la nostra cultura gastronòmica.

Les semifinals regionals donaran a conèixer al guanyador de cadascuna de les 6 zones: Nord: País Basc, Navarra i la Rioja; Catalunya: Llevant-Balears: Llevant, Balears i Múrcia; Centre: Madrid, Castella la Manxa i Castella i Lleó; Andalusia; i Canàries. Els 6 estudiants seleccionats en cadascuna de les semifinals, competiran a la Final Nacional que se celebrarà el 19 de novembre en el prestigiós espai Mas Marroch del Celler de Can Roca.

El guanyador d'aquesta tercera edició, realitzarà un stage amb experiència gastronòmica per a ell i el seu mentor, més dos acompanyants en el Tres Estrelles Michelin El Celler de Can Roca; el segon classificat tindrà el mateix premi al restaurant de Dues estrelles Michelin MB de Martín Berasategui, ubicat al Abama Resort de Tenerife, mentre que el tercer classificat ho farà al restaurant de Huelva Acánthum de Xanty Elias, Brand Ambassador de GMcash, d'una estrella Michelin.

Gros Mercat - GM Food Iberica

Gros Mercat, orientada en exclusiva a la venda per a professionals independents de l'hostaleria i la restauració, és l'àrea de cash & carry i una de les cinc línies de negoci de General Markets Food Iberica, empresa internacional líder en el sector de la distribució alimentària a Espanya. Gros Mercat compta amb 68 centres a Espanya, 25 dels quals s'ubiquen a Catalunya, i suposa un 54% del total de la facturació de la companyia, que ascendeix a més de 1.100 milions d'euros. GM Food Iberica té 6 seus repartides a tot Espanya i un equip de més de 2.400 empleats.