Portbou celebra la festa de Sant Jaume amb molta participació. Divendres de la setmana passada va començar una festa major que ha de durar fins aquest dimecres. Una de les novetats d'enguany, explica la regidora de Cultura i Festes, Natàlia Torres, "ha estat fer el correfoc, un dels actes que es viu amb més passió per la gent de poble, al primer dia, divendres, i no a l'últim perquè així la festa pogués continuar amb la discomòbil".

Pel que fa als actes que encara queden per fer-se, dimecres, dia de Sant Jaume, entre les 11 del matí i les 2 del migdia, s'instal·larà, al carrer del Mercat, el tobogan aquàtic Splash Slide. "L'he vist en algun altre poble i crec que és una activitat que pot agradar tant als més petits com als no tan petits", assegura la regidora Torres. I a mitja tarda, a les Barraques dels Pescadors, s'ha organitzat una Holi Party, una de les festes més de moda, on grans i petits s'acoloriran per passar-s'ho d'allò més bé.

Una altra de les novetats és l'exhibició de strong, una modalitat que combina música i excercici en què es treballa la resistència. "Cada tres cançons es canvia de quadrant i s'augmenta la intensitat", comenta Torres. Finalment, Portbou també viurà un sopar popular aquest dimarts per celebrar la revetlla de Sant Jaume, "que feia anys que no es feia".