La Festa del Riu de Pont de Molins ha estat un èxit. Entre la vintena d'andròmines que han recorregut el tram urbà de la Muga, cap ha patit un naufragi aparatós, però les respectives tripulacions i el públic han compartit un migdia de rialles i bon humor. El municipi ha viscut una jornada pletòrica, iniciada amb una bicicletada popular. Vora el riu s'ha instal·lat un mercat d'artesania que ha servit d'aperitiu per a la popular Baixada d'Ànecs, que enguany arribava a la vuitena edició.

Amb l'acompanyament de la Trempera Grallera, els vaixells improvitsats han navegat com han pogut pel riu, ruixant als espectadors i a les embarcacions rivals. Hi ha hagut de tot, des de banyeres en forma de catamarà fins a un balancí de l'àvia que ha servit de trona per a un capità de circumstàncies. No hi han faltat els ànecs grocs, ni la barreja de diverses generacions en una mateixa nau.

Els voluntaris de Protecció Civil han garantit la seguretat d'un esdeveniment que ha atret centenars de curiosos vinguts de tota la comarca. Molts d'ells s'han acumulat damunt del pont de l'antiga carretera General. Després hi ha hagut una arrossada popular amb més de cos-cents comensals, i altres activitats lúdiques que han servit de colofó per a una Festa del Riu organitzada per l'Ajuntament de Pont de Molins i Els Encantats, amb la col·laboració de la colla Trempera Grallera i Amiel Molins.

Baixada d'Anecs a la Festa del Riu de Pont de Molins

Baixada d'Anecs a la Festa del Riu de Pont de Molins

Durant la jornada s'ha sortejat un llot de productes de la fira, la recaptació del qual servirà per a repoblar la Muga amb ànecs o oques, segons l'organització.