A Edurne Rodríguez l´apassiona cantar, sobretot flamenc i pop. Ho fa des de ben petita, arreu on va. "Els meus pares sempre canten i així he anat aprenent", explica aquesta jove de Figueres d´11 anys, a punt de fer-ne 12 l´abril vinent, triada per concursar al programa de talents La Voz Kids de Telecinco. Aquesta vivència ha estat, diu, molt enriquidora (el programa es va enregistrar l´any passat, però ara és quan s´emet) i, sense cap mena de dubte, la repetiria mil vegades.

Els pares d´Edurne, Lidia Maya i Iván Rodríguez, ja van veure en la seva filla quelcom especial i, per això, la van apuntar, quan aquesta tenia només 8 anys, a classes de cant amb Mónica Lucena. "Ella sempre ha cregut moltíssim en Edurne i sempre ha estat al seu costat, és qui li ha vist el potencial", reconeixen amb paraules plenes de gratitud. Amb 8 anys, doncs, Lucena la va apuntar al càsting de La Voz Kids, però aleshores no va anar bé. La manera com es va fer, en un petit espai de Barcelona, les llargues esperes que van patir al mateix carrer, van estressar molt Edurne. "Va ser molt ràpid tot", diu. Aquell mal record va fer, fins i tot, que deixés les classes de cant durant un temps.

Després d´aquest parèntesi, Mó­ni­ca Lucena va animar els pares a tornar-hi i aquest cop tot va anar genial. Les condicions van ser les més adequades: el càsting presencial es va fer el maig passat en un hotel a Barcelona i sense esperes. Malgrat els nervis i el fet d´haver-se hagut d´aprendre una vintena de cançons, Edurne va ser escollida, cosa que la va portar directament a un altre càsting a Madrid, el juliol. Encara amb més nervis, acompanyada amb un piano i davant de públic, tot era nou per ella. Tot i això va ser escollida d´entre 20.000 nens i nenes per participar.

El següent pas ja van ser les audicions a cegues, el que s´ha pogut veure ara per televisió. Edurne va passar la prova amb nota cantant Blanco y negro de Malú i encisant els tres coachs del programa: Rosario, Melendi i Antonio Orozco. Visiblement emocionada, la figuerenca va escollir l´equip de Rosario qui li va assegurar que "cantes amb un cor i una veu preciosa". "Vaig escollir Rosario perquè és l´estil que m´agrada", diu Edurne.

La fotografia, l´altra passió

Edurne estudia 6è de primària a l´escola Joaquim Cusí de Figueres on diu que se sent molt a gust. Li encanta ballar i la fotografia, sobretot retratar els amics i no dubta a dir que, de gran, serà cantant i fotògrafa. És una jove espontània i molt segura d´ella mateixa. Confessa que ha viscut l´experiència amb intensitat, que el millor han estat els amics que ha fet durant les audicions. D´ells diu que "canten fenomenal dins el seu estil". No pot avançar el resultat del següent pas, les batalles de galls, que es veuran en unes setmanes però assegura que vol anar a altres concursos, "arribar lluny".