El món de l'estilisme sempre m'ha fascinat. Admiro aquelles persones que viuen dedicant esforços a buscar el millor matís i la millor textura. M'entusiasmen, de veritat, aquelles persones que porten la tendència a la pell, i a l'ànima.

I qui em ve al cap a l'hora de parlar d'aquest tema és Jorge de la Garza. Originari de Mèxic, on va tenir formació en arquitectura, decideix viatjar a Barcelona durant dos mesos per descobrir l'estil romànic i gòtic. En obrir-se-li les portes de la capital catalana, i declarar-se amant dels seus carrers, horaris i menjars, decideix convertir-la en el seu lloc de residència.

En veure que no podia exercir com a arquitecte per problemes legals de reconeixement del títol, decideix canviar d'ofici. Com que sempre havia estat amant de la moda, li va ser fàcil escollir el camí. Entra a treballar com a ajudant de perruqueria a Cebado, una empresa amb la qual mai més ha trencat relacions.

Amb ànima inquieta i ganes d'anar avançant, en Jorge convencia les seves amigues per fer-li de model i, d'aquesta manera, anar practicant. La condició perquè es deixessin pentinar, però, era que en acabar les maquillaria i les deixaria divines. I així, gairebé per casualitat, va començar en el món del maquillatge. “Vaig canviar les teles pels rostres. Així de simple”, confessa De la Garza, que havia adquirit aquest hobby gràcies a la seva mare, que era pintora.

La seva primera sessió com a maquillador professional de Cebado va ser, ni més ni menys, que per a la famosa revista VOGUE, on va maquillar una model preciosa que era Miss Univers.

Ara, amb més de 40 anys d'ofici, recorda amb un somriure aquell moment. “Vaig anar cap allà amb tota la il·lusió del món. Amb un assecador, un raspall, un parell de brotxes i algun pot de maquillatge, pensant que tot seria tan fàcil. Un cop allà, em tremolaven les mans”, confessa.

Després d'això, un camí d'èxits. Com a maquillador oficial de multitud de sessions de fotos de primera línia, De la Garza ha viatjat per tot el món, ha fet estades en paratges immillorables i està carregat d'anècdotes inconfessables protagonitzades per famosos d'arreu. Ha treballat maquillant personalitats tan cèlebres com Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Martina Klein, Isabel Preysler o Penélope Cruz. També per a marques internacionals com Carolina Herrera, Burberry, Lacoste, Custo, Victorio&Lucchino, Massimo Dutti, etc.

Després de successius viatges a l'estranger, on compra productes de cosmètica, va detectar que, a Espanya, hi havia la necessitat d'uns productes que no es trobaven. I d'aquesta espurna neix, l'any 1998, la seva pròpia marca, sota el nom de “Jorge de la Garza Make Up”, que ven en centres d'estètica, perruqueria i a través del servei on-line. Buscant inspiració en exposicions d'art, estils arquitectònics, pel·lícules o artistes, De la Garza treu els seus productes tenint sempre per bandera dues premisses molt clares: la qualitat del producte i la innovació. Defineix la seva línia com uns productes molt cuidats i de primera qualitat. Això sí. Cuidant també l'exterior, ja que el que més ven actualment és el packaging.

Es defineix a si mateix com una persona treballadora, meticulosa, curiosa, apassionada i, sobretot, ordenada. I és que, en una feina on treballes amb 400 pots d'ombres i 50 pinzells, si no s'és organitzat, és fàcil caure en el caos.