21 de desembre de 2017
21.12.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Lliuren els premis del quart concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia

S'han rebut fins a 320 fotografies a les cinc categories a concurs; la més nombrosa, la de Twitter

21.12.2017 | 13:53
Les diferents imatges premiades i els seus autors

L'Ajuntament de Figueres va lliurar dimecres a la tarda els premis de la quarta edició del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia en un acte celebrat a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. El jurat del concurs va emetre el seu veredicte després de deliberar sobre les 320 fotografies participants, distribuïdes en les 5 categories establertes: Fenòmens meteorològics (113 fotos), Meteorologia, aigua i territori (67 fotos), Tramuntana (17 fotos), Fenòmens meteorològics a Figueres (7 fotos), i Instagram i Twitter (116 fotos).

Les fotografies premiades són:

Dins la categoria ´Fenòmens meteorològics´

Primer premi: 'Norfeu i Thor al país del vent' de Carlos Castillejo Balsera.
Segon premi: 'Mànegues' de Pau Gener Fernández

Categoria ´Meteorologia, aigua i territori´

Primer premi: 'Camps enfangats' d'Enric Navarrete Bachs
Segon premi: 'Capvespre rogenc' de Xavier Navas Nadal

Categoria ´Tramuntana´

Primer premi: 'Tramuntana-Canigó-Cargol' de Lluís Roura Juanola
Segon premi: 'Laberint de dunes' d'Eugeni Vallmajó Alcalde

Categoria ´Fenòmens meteorològics a Figueres´

Primer premi: 'Cortina d'aigua' a Figueres de Narcís Isern
Segon premi: 'Camí cap al cel' de Sílvia Adroher Esperanza

Categoria ´Instagram i Twitter´

'Pasturant abans no caigui el cel' de Marc Heras Bofill

Els primers premis estant dotats amb 200 euros, un trofeu i un lot de llibres de fotografia i meteorologia. Els segons premis estan dotats amb 100 euros, un diploma i un lot de vins de la DO Empordà. El premi de la categoria Instagram està dotat amb 60 euros, un trofeu i una estació meteorològica de sobretaula.

El primer tinent d´alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, s'ha mostrat molt satisfet tant per "la participació creixent d´aquest concurs d´abast internacional" com, i molt especialment, "per la seva qualitat fotogràfica i per la diversitat de fenòments meteorològics capturats". Cruanyes ha afegit que "amb la voluntat de posicionar el concurs com a referent de la meteorologia i la fotografia a Catalunya, per a la propera edició s'incrementarà notablement la dotació dels premis gràcies a la incorporació d´entitats col·laboradores".

Aquest concurs fotogràfic té l'objectiu de promoure l'interès per la meteorologia i la fotografia i se celebra en memòria de l'entranyable meteoreòleg figuerenc Ferran Pou, que va morir l'any 2013. La seva dedicació, rigor i perseverança en la feina diària de recollida de dades i d'interpretació del temps de Figueres i de l'Alt Empordà el van dur a ser un dels observadors i divulgadors meteorològics més importants del país.

Les fotografies presentades es podran veure en una exposició fotogràfica a la Biblioteca Fages de Climent fins al 20 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema