El cantant portuguès Salvador Sobral, vencedor de l'últim festival d'Eurovisió, va ser sotmès amb èxit aquest divendres a un trasplantament de cor en un hospital de Lisboa, segons avancen aquest dissabte diversos mitjans portuguesos.

L'operació es va dur a terme a l'Hospital Santa Creu de la capital portuguesa i Sobral es troba ingressat a la unitat de cures intensives del centre. S'espera que els agents de Sobral emetin un comunicat oficial durant aquest dissabte.

El cantant, de 27 anys, va ingressar al setembre passat a l'hospital i es trobava a l'espera d'un òrgan compatible per poder sotmetre al trasplantament.

En els últims mesos, Sobral s'ha mantingut al marge dels rumors i notícies apareguts a la premsa portuguesa i estrangera sobre la seva salut i amb prou feines ha donat detalls sobre la seva situació.

Al setembre va anunciar que es retirava temporalment dels escenaris a causa de la seva "fràgil salut" i va donar un últim concert a Estoril, a uns 30 quilòmetres de Lisboa, després d'un estiu ple d'actuacions amb l'aforament esgotat.

L'empresa Fado in a Box, representant al cantant, va emetre un comunicat a finals d'octubre criticant amb duresa els articles "falsos" que s'han publicat sobre Sobral i va demanar que es respecti la seva vida privada.

La inèdita victòria de Sobral a Eurovisió va aconseguir que la propera edició del festival es celebri per primera vegada a Lisboa, que acollirà la final del certamen el 12 de maig de 2018.