Els actes de la Festa Major de Sant Martí de Peralada varen començar divendres amb la presentació del Volum V de la 'Fonoteca de Cobla, Compositors Gironins', dedicat a Miquel Serra i Bonal, que va ser fundador i director de La Cobla La Principal de Peralada. La presentació fou a càrrec d'Inés Padrosa Gorgot, llicenciada en Història de l'Art i diplomada en Biblioteconomia i documentació; Jesús Ventura Barnet, director de la Cobla Ciutat de Girona i la clausura a càrrec dePere Torrent Martín, alcalde de Peralada.

En el transcurs de l'acte, la Cobla Ciutat de Girona, va interpretar 4 sardanes del CD de Miquel Serra i Bonal per tal de difondre la producció de musica per cobla, finalitat per la qual treballa la recerca i la investigació de la Fonoteca de Compositors.

L'endemà, l'Ajuntament de Peralada va fer un acte de reconeixement al peraladenc Adrià Malagón, Hereu de Catalunya 2016, en el que se li entregar el guardó "Claustre de bronze". Tot seguit en la mateixa sala d'actes del Centre Cultural es va proclamar la nova Pubilla de Peralada 2017, càrrec que ostentarà la peraladenca Txell Soteras. En aquests actes hi van participar 64 Pubilles i Hereus vinguts d'arreu de Catalunya.

Els actes de la festa continuaren amb la Màgia de Fèlix Brunet, la Nit de Monòlegs amb Sergio Marín i el diumenge el Concert Líric, Sardanes i Concert a càrrec de la Orquestra La Principal de Peralada.