Un rastre negre acompanyat de pedres i cendres va revolucionar ahir el panorama astronòmic català durant unes hores. Inicialment, tot apuntava al fet que un possible meteorit podria haver-se precipitat en territori d´Esponellà de forma misteriosa. La notícia, compartida a les xarxes socials i en mans de diversos mitjans de comunicació, va provocar un batibull d´inter­rogants ahir al matí. L´Ajuntament d´Esponellà va resoldre tots els dubtes confirmant que es tractava de senyals que havien deixat els responsables del rodatge de Súperlópez, un film protagonitzat per l´ànima d´Ocho apellidos vascos, Dani Rovira. Per uns instants, el món es va paralitzar a l´espera de contrastar el que podria haver estat una gran troballa astronòmica.

Inici de les sospites

«Es tracta d´una línia allargassada de 20 metres que es va eixamplant, acompanyada de cendres i pedres curioses com si haguessin estat sotmeses a altes temperatures», descriu Jaume Colomer, responsable d´haver estès la notícia després d´assabentar-se del descobriment i anar directament a comprovar-ho al lloc dels fets. Colomer, mestre jubilat de Fontcoberta i gran coneixedor del terreny del Pla de Martís on es va precipitar el suposat cos celeste, va comunicar els fets a amics i companys, un dels quals es va encarregar de transmetre-ho a diaris, ràdios i televisions per fer-ne difusió.

En conèixer la nova, diversos veïns i periodistes es van apropar al camp per veure amb els seus propis ulls el fenomen. L´allau de preguntes es va resoldre quan l´Ajuntament va notificar que allò no es tractava d´un meteorit, sinó dels residus que havia deixat el rodatge de la nova pel·lícula de superherois que s´estrenarà a finals del 2018 als cinemes del país.

Joan Farrés, alcalde d´Esponellà, va autoritzar a l´equip cinematogràfic perquè pogués ocupar part de la carretera que va del veïnat de Pla de Martís fins a Serinyà a principis de juliol. El camp on s´han trobat les evidències és privat i es troba just a la banda esquerra de la carretera. Farrés va rebre ahir al matí, just entrar a la feina, un mínim de quatre trucades de diferents mitjans qüestionant la descoberta. L´alcalde va resoldre l´assumpte de seguida, desmentint els rumors i tallant les sospites d´arrel. El cas es va tancar de pressa, tot trencant amb la il·lusió dels més convençuts.