La preocupació pel terrorisme internacional entre els ciutadans espanyols ha passat de l'1,9% al 5,8% en només un mes després dels atemptats del Manchester Arena i Londres, de finals de maig i principis de juny, respectivament. Així ho revela aquest dimecres el baròmetre del CIS corresponent al juny, que també conclou que l'atur continua sent el principal problema entre els espanyols, amb el 71,2%, seguit de la corrupció i el frau, amb el 49,1%, 5,2 punts menys que el baròmetre anterior. Com a tercer problema, se situen els problemes de caire econòmic, amb el 21,7%, seguit dels polítics en general, els partits i la política, amb el 20,9%. L'enquesta es va elaborar entre l'1 i el 9 de juny.

D'altra banda, el nombre de ciutadans que estan d'acord amb què les comunitats puguin disposar del dret de convertir-se en estat independents se situa en el 9,21%, tres dècimes menys que al maig, mentre que també cau -en 1,9 punts- els partidaris d'un estat amb únic govern sense autonomies i passa del 17,1% al 15,2%. L'opció actual és la preferida, pel 37,2% del total, mentre que un estat que reconegui una major autonomia per a les comunitats és l'opció per al 91%, davant el 10,2% partidaris de treure'ls competències.

Sobre la situació econòmica a l'Estat només un 5,7% creu que és bona, mentre que un 37,8% opina que és regular i un 36,2% que és dolenta. Un 23,2%, però, pensa que és millor que just ara fa un any i un 23,8% que haurà millorat d'aquí un any, mentre que la gran majoria creu que segueix igual ara (52,6%) i d'aquí un any (45,3%).