15 de juny de 2017
15.06.2017
40 Años
40 Años
Roses

Les catifes del Corpus omplen de flors els carrers de Roses

L'associació de comerciants de Roses (ACOR) junt amb l'Ajuntament impulsen aquesta festa

15.06.2017 | 12:48
Una de les catifes que ornamenten els carrers rosincs

Al llarg de tot aquest dijous, els carrers del centre de Roses llueixen les catifes florals elaborades pels comerciants de la zona, mentre que l´església i diferents establiments comercials, presenten també les seves ornamentacions florals.

Un any més, l´Associació de Comerciants de Roses (ACOR), amb la col·laboració de l´Ajuntament de Roses, celebra la festa de Corpus amb l´elaboració de les tradicionals catifes de flors per part dels botiguers del centre de la vila. Els carrers que al llarg del dia lluiran les creacions florals són Doctor Arruga, plaça de l´Àngel, Doctor Pi i Sunyer, Trinitat, Joan Badosa, Sant Elm, Av. Montserrat, plaça Llevant, Av. Jaume I, Francesc Macià i Sant Sebastià.

D´altra banda, l´església de Santa Maria de Roses llueix també una decoració especial concentrada en els altars i figures, elaborada per tretze floristeries de la comarca. Tot i que en l´edició passada aquesta decoració es va dur a terme durant la Fira de la Rosa -a causa de la coincidència de dies entre aquesta fira i la festa de Corpus-, enguany els organitzadors han decidit conservar la decoració amb motiu de la festivitat que se celebra avui.

La festa compta amb l´organització i coordinació d´ACOR, mentre que l´Ajuntament de Roses és l´encarregat de la compra i subministrament dels poms de clavells emprats per a l´elaboració de les catifes i la decoració d´aparadors de comerços.

Les enramades o catifes de flors és el costum de guarnir els carrers amb catifes efímeres per celebrar el Corpus i el floriment de la primavera. Tenen orígens molt remots, des de les decoracions amb flors i herbes que es feien a les llars romanes a la primavera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema