Una invasió de formigues a casa pot ser molt molest per la convivència quotidiana, però això no implica que hagis d'exterminar-les amb productes químics nociu que pugui danyar-te a tu o als del teu voltant, fins i tot a les teves mascotes. Tampoc cal que truquis al fumigador doncs et pot suposar un cost innecessari tenint altres vies per fer-ho.

Aquí t'oferim 10 remeis naturals i econòmics per espantar aquests insectes sense que ningú resulti danyat en el procés.

1. Vinagre (barrejat amb aigua a parts iguals): El vinagre difon una forta olor que repel·lirà les formigues immediatament ja que aquests insectes odien l'olor de vinagre. A més aquest líquid elimina els rastres d'olor que utilitzen per moure's, per la qual cosa és molt eficaç. Cobreix els camins d'entrada de la formiga i tots els racons i zones, incloses les fogons, aigüera i finestres, amb vinagre.

2. Suc de llimona: L'àcid pertorba el sentit d'orientació de les formigues. Ruixa'l per on les vegis passar.

3. Pols de talc o guix: Un ingredient del guix i les pols de nadó és el talc, que és un repel·lent natural de formigues. Col·loca'ls en els lloc on les formigues estan entrant a casa teva.

4. Bicarbonat de sodi i sucre: És una barreja nociva per al cos de les formigues, de manera que fugiran d'ella.

5. Grans de cafè: L'olor que desprenen fan que les formigues siguin repel·lides. Per això, col·loca'ls en punts estratègics, com al jardí i al voltant de la part exterior de casa teva.

6. Farina de blat de moro: pel que sembla també és efectiva contra una invasió de formigues. S'escampa pel camí habitual dels insectes.

7. Pell de cogombre i cítrics: Són tòxics per als tipus de fongs dels quals s'alimenten les formigues, i per tant, les formigues les eviten. Deixa-les en àrees d'activitat conegudes de les formigues.

8. Menta: El full de menta o les bosses de te serveixen per espantar les formigues. Posa al voltant de les finestres i portes, i per on entren els insectes.

9. Herbes i espècies: El full de llorer i altres plantes desprenen una forta olor que repel·leixen a les formigues. Col·loca-les en armaris i calaixos. La canyella, el pebre negre o l'all compleixen la mateixa funció, de manera que s'empolvora aquestes espècies en zones on has vist a les formigues.

10. Bòrax: Barreja-ho amb aigua i sucre i escampa la pasta que es crea en els racons on es vegin les formigues.