Ara que l'estiu està a la volta de la cantonada arriba el moment de desterrar dels nostres armaris els pantalons curts i les minifaldilles. Però per dur aquestes peces cal lluir cames, i segur que després dels mesos d'hivern, no estan tan bé com t'agradaria.

Perquè unes cames perfectes necessiten estar tonificades, hidratades, bronzejades i sense rastre de cel·lulitis. Per aconseguir-ho, aquí et donem una sèrie de consells amb els quals posaràs les teves cames a punt aquest estiu.

Hidrata

Tant per fora com per dins. Després del fred de l'hivern és normal que les cames s'assequin, per la qual cosa és important intensificar la rutina d'hidratació en l'època estival. Aplica't crema hidratant, si té protecció solar millor encara, tant al matí com abans d'anar a dormir.

A més, com sempre s'ha dit, és recomanable beure almenys un litre i mig d'aigua al dia per mantenir-te ben hidratada per dins. D'aquesta manera eliminaràs la retenció de líquids que se solen acumular en les cames.

Exfolia

Per lluir unes cames perfectes aquest estiu, una de les primeres coses que has de tenir en compte és l'exfoliació. Renova la pell de les cames aplicant un exfoliant amb la pell humida amb moviments ascendents des del turmell. Després aclareix-amb aigua freda per afavorir la circulació.

Depila

Escollir el mètode perfecte per a la depilació dependrà del tipus i la quantitat del pèl que tinguis. Les fulles i la cera són les opcions més domèstiques i habituals, però si et decantes per la fotodepilació o el làser posa't sempre en mans de professionals i recorda que la pell no ha de tenir un bronzejat recent i que no ha d'exposar-se al sol fins quatre dies després del tractament.

Bronzeja

Els primers dies de calor pot ser que et doni una mica de cosa sortir al carrer amb les cames tan blanques. En aquest cas sempre pots recórrer a les tovalloletes o les cremes autobronzejadores, però sense passar-se, per aconseguir un lleuger toc de color fins que el sol faci el mateix.

Altres cremes i tractaments

A més dels productes hidratants, al mercat trobaràs tractaments anticel·lulítics o cremes reductores de greix que t'ajudaran a lluir unes cames perfectes.

A l'hora de vestir

Tria un calçat còmode i pantalons amples o faldilles, ja que la roba cenyida dificulta la circulació del cos i afavoreix la retenció de líquids.

Dutxa d'aigua freda

La calor és un dels grans enemics de la nostra pell. Al final de la dutxa, passa per les cames aigua freda durant uns minuts. Les notaràs més lleugeres. A més, l'aigua freda ajuda a tonificar els músculs i sentiràs la pell més llisa.

Tonifica

Combina una dieta sana amb exercici per millorar l'estat de les teves cames. Si no tens temps d'anar al gimnàs, pots fer alguns exercicis a casa, com esquats o elevacions de talons. Si per contra et passes moltes hores asseguda a l'oficina, intenta mantenir els peus una mica elevats i aixeca't de tant en tant per afavorir la circulació de la sang.