Netejar les finestres és una tasca que sol donar-nos molta mandra realitzar. A més, realitzar-la suposa una despesa de diners l'hora de comprar productes, ja que les finestres són una part de la casa que s'embruta molt quin per la seva exposició a la contaminació de l'exterior,

Per estalviar-te hores de neteja i centenars d'euros a la teva butxaca, et portem uns petits trucs casolans que et faran la vida més fàcil a l'hora d'afrontar la neteja de les finestres de la teva llar i, a més, aconseguir uns cristalls nets, brillants i impecables.

Solució netejadora

Per aconseguir una fórmula netejadora eficaç, barreja una part de vinagre blanc amb altres tres d'aigua calenta, i barreja-ho a consciència. Perquè no faci molta olor a vinagre, pots afegir unes gotes de llimona o llima.

Un altre netejador eficaç s'aconsegueix amb la barreja de 2 tasses d'aigua, 3 cullerades de vinagre blanc i mitjana cucharadita de detergent líquid. Aquestes mescles les introdueixes en un spray i podràs netejar les finestres sense despesa algun.

Filtre de cafè

No compris draps o baietes cada dos per tres per netejar les finestres i aprofita els filtres del cafè per netejar els cristalls per evitar ratllades i taques.

Dia ennuvolat

Les solucions que tiris als cristalls han d'estar-hi un temps per atrapar tota la brutícia i, per tant, s'ha de triar sempre un dia ennuvolat per netejar les finestres. Si el dia és molt assolellat pot provocar que la solució s'evapori abans d'hora i pot deixar marques molt antiestéticas.

Paper de diari

Una altra forma de netejar les finestres sense rayarlas és usar paper de diari vell, mai nou ja que la tinta pot deixar taques. El paper és un truc miraculós ja que amb ell podràs fregar sense por a ratllar els cristalls. A més, el diari deixarà una petita capa invisible que farà els teus cristalls siguin més resistents a la brutícia.

Neteja de dalt a baix

Per a finestres extremadament brutes, el millor és usar una esponja porosa i netejar des de la part d'a dalt fins a la d'a baix per evitar el degoteig de l'aigua. Un drap de microfibras ajudarà a polir el vidre quan aquest estigui sec, amb cura que no deixi anar pelusa que pugui quedar pegada al cristall.

Per fora i per dins

Un altre petit truc és netejar els cristalls interiors, dins de la casa, amb moviments horitzontals, i el vidre exterior amb moviments verticals. Així, si et queden marcar o ratlles, sabràs que costat has de repassar sense tornar-te boig buscant l'origen de la marca.

Pols en les persianes

No tots els trucs són només per netejar els cristalls, ja que les finestres expliquen també amb persianes que, en estar en l'exterior, s'embruten sovint. Per netejar-les i mantenir-les així, ruixa-les amb un spray antisèptic.