Perpinyà serà candidata per ser capital de la sardana l'any 2019. Així ho ha anunciat oficialment aquest dijous la regidora l'Ajuntament de Perpinyà, Virginie Barre, en una presentació a la Casa de la Generalitat a la capital del Rosselló del programa d'actes del Bicentenari de Pep Ventura i de Figueres Capital de la Sardana 2017. La presentació s'ha fet amb l'objectiu d´atreure cap a l´Empordà més visitants de la Catalunya del Nord però també d´establir lligams entre sardanistes de les dues bandes de la frontera.

Joaquim Felip, regidor de l'Ajuntament de Figueres, i Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, han donat a conèixer les activitats principals dutes a terme aquest any en l'àmbit sardanista i han explicat la importància per la projecció i la notorietat de Figueres del fet que assumeixi la capitalitat de la sardana.

El fet que Pep Ventura hagués tingut moltes relacions personals i professionals a la Catalunya del Nord ha estat un dels motius que incentivat els organitzadors del Bicentenari a presentar la seva figura a Perpinyà. L´acte ha estat presentat pel director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert.

Els representants dels dos ajuntaments han acordat organitzar reunions específiques per tal que Figueres beneficiï Perpinyà de la seva experiència com a capital de la sardana.

Text