El Museu del Joguet de Figueres ha acollit la presentació de la XXVI Fira-Festa-Concurs de l´allioli de Creixell que tindrà lloc el dia 28 de maig a Creixell i que ha servit per presentar el producte estrella d'enguany, l'hamburguesa amb allioli, realitzat des del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines amb l'objectiu d'innovar la festa, ha destacat el president de l'Associació d'Amics i Veïns de Creixell, Jordi Palmada.

Fa dos mesos abans el Gremi va difondre internament un cartell que demanava als agremiats que elaboressin i innovessin hamburgueses amb allioli. La base de la carn era lliure, altres ingredients també, la única condició era que havia de portar allioli. El resultat ha estat setze hamburgueses diferents. Amb bases de xai, porc, pollastre, vedella i molts ingredients diferents i naturalment l´allioli.

La denominació per part del Gremi, d´aquestes hamburgueses, s´ha d´adaptar a normativa, i és per això que en el cartell hi consta la paraula rus enlloc d´hamburguesa. Hamburguesa només pot ser carn picada, sal i pebre i si porta algun ingredient més se l´ha de denominar "burguer meat" tot i que la gran majoria de carnissers han adaptat la paraula anglesa cap a rus, recordant temps passats amb la paraula bistec rus.

Les hamburgueses s'han pogut degustar a l´acte oficial de presentació i a la pròpia Fira per esmorzar. I moltes d´aquestes hamburgueses també es podran trobar a les carnisseries del Gremi.

Taller d'allioli i fira de l'Allioli, amb novetats

La Fira-Festa Concurs de l'Allioli de Creixell reconeixerà el proper 28 de maig la cuinera Carme Ruscalleda amb el premi Ma de Morter i el Morter d'Or serà pel cuiner Albert Raurich, de Cadaqués que té reconeguts restaurants a Barcelona i a qui s'augura una carrera brillant, han destacat els organitzadors de la Fira. ha presnetat Enguany com a novetat de la festa s'ha incorporat al concurs d'Allioli el Premi Allioli Excel·lent.

L'allioli estarà present aquest dissabte al Museu del Joguet amb el taller d'allioli per a la mainada.