08 de abril de 2017
08.04.2017
Figueres

Els gitanos de Figueres mostren el seu orgull català al centre de la ciutat

La comunitat ha estat rebuda en el saló de plens de l'Ajuntament, aquest dissabte

08.04.2017 | 23:30
Els gitanos de Figueres mostren el seu orgull català al centre de la ciutat

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el primer tinent d'alcalde, Francesc Cruanyes, han ofert una recepció oficial als representants de la comunitat gitana en el saló de plens de l'Ajuntament. Aquesta trobada ha estat l'acte central de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano a la capital empordanesa com a colofó a una setmana d'activitats que han servit als gitanos figuerencs per donar-se a conèixer en àmbits diversos, com la cultura i la gastronomia.

La comitiva gitana ha sortit del barri de Sant Joan havent dinat per dirigir-se fins a la plaça de l'Ajuntament. Una gran pancarta presidia el grup amb el lema "Catalunya també és gitana". Al matí, el mercat de la plaça de Catalunya ha acollit una demostració culinària de les seves tradicions en els fogons. Després de la recepció en el consistori, els assistents han participat en una tarda de música i ball a la plaça Josep Pla.

Aquesta setmana d'activitats ha estat organitzada conjuntament per la regidoria del barri de Sant Joan, que encapçala Francesc Cruanyes, i la pròpia comunitat gitana. L'alcaldessa Felip ha agraït el caràcter festiu de la trobada que té, com a principal objectiu acostar els gitanos figuerencs a la ciutat que els acull des de fa segles.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook