La colla castellera de Figueres ha fet parada, aquest cap de setmana, a la plaça de Bescanó amb motiu de la celebració de la Fira de l'Embotit. Juntament amb ells han actuat els Marrecs de Salt i els Esparxats del Pla de l'Estany.

En primera ronda els Castellers de Figueres han dut un 3 de 7 que han executat amb totals garanties i que els ha permés demostrar que els de Figueres el tenen per mà. Cal recordar que no és el primer de la temporada i que en aquest inici, els de la camisa lila l´han utilitzat per obrir i donar confiança a les actuacions que han dut castells de 7.

En segona ronda, l´estrella de la diada pels liles ha estat el 5 de 7. El castell l'han executat de nou a l´estil lila, ferm i amb garanties. Aquest castell va ser el buc insígnia de la colla durant la temporada passada, amb 11 castells descarregats i només un intent desmuntat.

En tercera ronda, el castell escollit ha estat el 4 de 7, castell descarregat perfectament tot i haver-se deformat molt sobretot després de l´aleta.

En ronda final de pilars, i degut a l´estrena d´un nou acotxador d´un dels pilars de 5, la colla finalment ha optat per fer-ne només un dels dos proposats. El pilar s'ha descarregat tot i que per moments semblava que es trencava. Només el treball titànic dels pilaners ha aconseguit parar-lo.

Per la seva banda, els Marrecs de Salt, han dut el 3 de 8, el 5 de 7 i el 2 de 7, i han acabat amb 2 pilars de 5. Els Esperxats del Pla de l´Estany, absents l´anterior edició d´aquesta fira, han dut a plaça el 5 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6, i els ha quedat pendent el 4 de 6 amb agulla de la primera ronda, que han pogut desmuntar in extremis.