Li va costar una mica, però finalment el talent del jove de 13 anys Aray Diez Lucena, de Castelló d´Empúries, va captivar el jurat del programa de Telecinco 'La Voz Kids' amb la seva veu. Amb el tema 'Historia de un amor' de Luis Miguel, el jove va debutar amb èxit al programa de joves talents durant les audicions a cegues, sense poder evitar que els nervis li juguessin una mala passada. Tot i així els tres coachs, Rosario, David Bisbal i Antonio Orozco van decidir donar-li l´oportunitat i ajudar-lo a treure l´art que porta dins.

Aray té clar que vol dedicar-se al cant flamenc. La música i la dansa li corre per les venes. La seva mare és ballarina, el seu pare cantaor, i amb ells dos ha viatjat per tot el món trepitjant els escenaris des que era molt petit. La família i els amics d´Aray estan emocionats per la seva actuació al programa. Per a l´ocasió va triar una balada de Luis Miguel que va enamorar el públic i el jurat pel toc flamenc amb què la va interpretar. "No és fàcil entrar dins el programa, el nivell és molt alt", explica la seva mare Fanny Lucena, però "ho recomano a tots els nens que tinguin passió per la música, no només perquè és un trampolí professional, i una escola, sinó per l´experiència que suposa".

L´any passat Aray va intentar entrar al programa, però es va quedar a les portes. Aquest any, va superar el càsting -es van presentar 30.000 nens de tot Espanya- i va quedar entre els cent finalistes. D´aquests, la meitat han superat les audicions a cegues, i com l´Aray comencen les batalles musicals aquesta setmana. Aray, que dubtava entre Antonio Orozco i Rosario, finalment va triar quedar-se a l´equip de la filla de Lola Flores: "t´he sentit, li deia ella, ens corre el mateix art per les venes" i al seu costat treballarà per fer-se gran musicalment.

Aray estudia segon d´ESO a Castelló d´Empúries i compagina els estudis amb classes de cant i ara amb els desplaçaments a Madrid per preparar la cançó amb la qual haurà de concursar cada setmana. El nen està feliç "perquè està complint un somni". No hi ha competència entre els nens, s´ajuden i s´animen entre ells.