El Tribunal Suprem de Tailàndia va rebutjar l'última apel·lació de Yuyee Alissa Intusmith, exdona del presentador espanyol Francisco Javier Cuesta, conegut com 'Frank de la Jungla', per un delicte de narcotràfic pel qual va ser condemnada a 15 anys de presó.

L'exmodel va ser detinguda al novembre de 2012 a l'aeroport de Don Mueang, al nord de Bangkok, després de tornar d'un viatge a Vietnam i entre les seves pertinences les autoritats tailandeses van requisar 5 mil·ligrams de cocaïna.

Un tribunal de Bangkok va sentenciar al juny de 2014 a la tailandesa amb 15 anys de presó i una multa de 1,5 milions de Baht (uns 61.000 $ o 45.000 euros) per possessió i tràfic de cocaïna, que aquest dimecres va ser ratificada pel Suprem , ha apuntat a Efe un portaveu de l'ens judicial.

A la pena se sumen 3 mesos de presó per una sentència anterior al no posseir els permisos necessaris per mantenir animals salvatges en el seu domicili.

El seu exmarit i pare dels seus fills, el presentador televisiu 'Frank de la jungla', ha defensat des de les xarxes socials la innocència de Yuyee i la injustícia que estan cometent les autoritats locals.

El presentador també va denunciar la manipulació de les proves i les irregularitats durant el judici.

La justícia tailandesa castiga amb severitat el tràfic de droga, sense contemplar com a atenuant el consum propi o la venda al detall, per frenar les màfies que comercien majoritàriament amb metamfetamina i heroïna.