El meu primer contacte amb Alchimia va ser casual, a través del meu cunyat que és amic des de petit d'en Ramon, un dels socis d'Alchimia. Buscaven una persona a mitja jornada per a portar la comptabilitat. Encara recordo el que li vaig dir al meu cunyat quan em va ensenyar el que venien: "I això és legal?"

Jo llavors tenia la meva primera filla petita que començava la guarderia. Conciliar la feina amb els horaris familiars és complicat. I aquí és on, per primera vegada, vaig sentir les paraules d'en Ramon a la nostra entrevista de feina: "El primer de tot és la teva filla, si es posa malalta, tu tranquil·la, que pots organitzar-te com et convingui".

Aquell moment era per buscar la càmera oculta i va resultar que, des d'aquell primer dia fins ara, que farà 11 anys que hi treballo, i on he tingut una segona filla, sempre s'ha valorat la conciliació de l'horari laboral i familiar. Aquesta anècdota no m'he cansat d'explicar-la.

En el meu cas, vaig treballar quatre anys sent l'única noia d'Alchimia i en una empresa cannàbica. Recordo en especial la meva mare, la seva primera reacció: "marihuana?!, que t'arrisques, que t'enganxaràs…" només he de dir que va tardar anys a venir a veure on treballava.

Tot i no conèixer en especial el món del cànnabis ni ser-ne consumidora, em vaig trobar treballant en una empresa que, des del primer dia fins avui, tinc la gran sort de treballar-hi. I ho puc resumir en una paraula: Gràcies! Gràcies a en Ramon i en David per ser valents i treballar en aquest projecte, per apostar per les persones i fer-nos créixer, per confiar, per ajudar-nos, per valorar-nos i podria continuar, perquè es poden dir moltes coses bones.

Ara som més de 50 (23 dones) i estic orgullosa d'Alchimia, de la diversitat de la seva gent, de com ho fem i de com treballem per fer entendre que dins el món del cànnabis hi ha moltes i altres realitats diferents d'allò que ens han fet i ens volen fer creure. I continuarem amb aquest projecte que ens ha fet créixer i del qual ha nascut Philosopher Seeds i la Fundació Alchimia Solidària, un altre motiu per continuar esforçant-nos cada dia.

La veritat és que vivim en una societat on el cànnabis estava molt estigmatitzat i dic estava perquè ara cada vegada més ens anem traient aquesta etiqueta de sobre. En els últims temps, hem tingut molta més informació i coneixements de les múltiples propietats d'aquesta fantàstica planta. Fins i tot alguns hem tingut familiars que han pal·liat diverses malalties amb cànnabis terapèutic.

Pel camí ens hem trobat de tot i no ha estat fàcil. Hi ha molts entrebancs treballant en el sector cannàbic. Però tot i això, estic convençuda que totes les persones o empreses que en algun moment o altre, o per una circumstància diferent, ha vingut a Alchimia, de visita, de proveïdor, de client, de conegut, ha sabut veure que la realitat del cànnabis és molt diferent i les persones són el millor valor de l'empresa.

I aquí, avui, les dones que treballem a Alchimia hi tenim molt a dir! Convidem a tothom a visitar-nos, a veure la nova botiga d'Alchimia i a cultivar felicitat!

Parlen les dones d’Alchimia & Philosopher

Parlen les dones d’Alchimia & Philosopher

Eva Continuarem treballant per ser una empresa socialment responsable, sempre queda camí per aprendre.

Marian Dintre d'un sector amb un perfil masculí estem molt bé i sentim que ens donen suport.

Niru Alchimia ens brinda la possibilitat de formar-nos i créixer personalment i professionalment.

Estefania En el que moltes empreses és excepcional, dins Alchimia està normalitzat.

Elsa A lo largo de estos años he sido testigo de como Alchimia ha ido evolucionando, y estoy orgullosa de formar parte de esta gran familia que me hace tan feliz.

Marta Entorn de treball igualitari en el tracte, les oportunitats i el sou.

Luz Conciliació familiar + bon ambient de treball = Dones d'Alchimia felices

Martina Utopia = Alchimia

Elena Aquí es respira confiança, llibertat i molt bon rotllo.

Bibbi Estic de puta mare en aquesta empresa.

Laia No és un equip, és una família. No és un treball, és un privilegi.

Mimi Tras una larga experiencia laboral a lo largo de mis 36 años, Alchimia es la empresa donde el valor de la mujer se iguala al del hombre en muchos aspectos, la humanidad que se respira en cuanto al respeto por cualquier problema que pueda surgir a nivel personal o familiar se le da prioridad y se facilita con un horario adecuado. Todos estos valores facilitan el trabajo, hacen que este sea mejor, más agradable y con buenos resultados. No tendré vida suficiente para agradecer la actitud, la bondad y la confianza que ponen en nosotras.

Maryjo Llevo 5 años trabajando en Alchimia y para mi representó un cambio de vida. Cuando tienes un niño pequeño y te ofrecen un horario de 9 a 5 para poder conciliar vida familiar y laboral porque la empresa cree firmemente en ello, y lo hace con todos los trabajadores, solo puedes pensar en lo afortunada que eres. ¡Somos unas afortunadas mujeres trabajadoras!

Ida La taula del magatzem on treballem la Luz i jo és plena de frases positives. La més destacable per a mi és el poema de Miquel Martí i Pol, que expressa perfectament el meu sentiment. El vaig descobrir quan em van dir, fa quatre anys, que havia de fer un discurs de Nadal!

CANT A L'AMISTAT

No renec

A cap instant viscut

Ja que m'han fet arribar

Allà on soc.

A través del dolor

He arribat a la sensibilitat

Per comprendre

Els dels altres.

Mitjançant la por viscuda

Puc transmetre

Un missatge valent

Que boti les barreres

De la resignació.

A través de l'Amor

No crear dependències

Que son un llast feixuc

Que empresona

En els éssers humans.

Estic content de mi

I em queda molt camí

Per anar aprenent

I convertir-me en millor.

I això no ho faig tot sol

Tinc companys i companyes de ruta

Que m'han donat a entendre

Que el tresor més preuat

És el de l'amistat

Miquel Martí i Pol

(Les dones d’Alchimia & Philosopher: Elsa, Sílvia, Luz, Nuri, Mimi, Maryjo, Niru, Jair, Marian, Martina, Ida, Estefania, Cèlia, Eva. Elena, Bibi, Marta, Pili, Maria, Mónica, Laia, Anna i Lise).