L'elefant Satao 2 ha mort a conseqüència de fletxes enverinades llançades per caçadors furtius a l'àrea de Conservació de Tsavo, al sud de Kenya, una zona coneguda per albergar els majors paquiderms, els Tuskers, molt desitjats perquè els seus ullals pesen més de 45,5 quilograms.

Segons ha informat el portal d'Internet Àfrica Geografic, després de la seva mort queden sis d'aquests gegants de l'àrea de conservació de Tsavo al sud de Kenya i suposa un cop devastador per als gens dels 'supercolmillos'.

L'icònic Satao 2 va ser batejat així després de la mort de Satao, l'elefant que va ser també abatut per caçadors furtius a 2014, tenia uns ullals que pesaven 51 i 50,5 quilograms respectivament.

Segons informa el portal, per sort, agents del Servei de Vida Salvatge de Kenya (KWS) van descobrir l'animal abans que els furtius tinguessin temps d'extirpar-li els ullals, quan jeia després de ser aconseguit per una fletxa amb verí. En les investigacions subsegüents s'ha detingut dues persones i han confiscat armes.

La reserva o Àrea de Conservació de Tsavo té una àrea de 44.000 quilòmetres quadrats, el doble del Parc Nacional Kruger, de Sud-àfrica i alberga la major població d'elefants 'supercolmillos' del món, amb 6 exemplars.

S'estima que a tot Àfrica viuen entre 25 i 30 d'aquests superelefants i altres 15 joves paquiderms podrien arribar a convertir-se en membres d'aquest exclusiu grup. També hi ha set femelles amb 'supercolmillos' que viuen a la zona i que estan sent monitoritzades.

Les poblacions d'elefants era de 45.000 exemplars a principis de la dècada de 1970 però s'han reduït a menys de 6.000 el 1989. Des de llavors, la població es va recuperar fins als 11.000 elefants, segons l'últim cens realitzat en 2014 gràcies a la formació de els KWS ia les diferents prohibicions a nivell internacional del comerç d'ivori.

No obstant això, des de llavors, segons Àfrica Geographic, la caça furtiva s'ha incrementat, pel que demana finançament per augmentar els recursos dels KWS de cara a propicar la ràpida reacció dels seus equips i la millor preparació per lluitar contra els incidents furtius.

La mort de Satao 2 i el recent pic de caça furtiva representen una amenaça significativa per als últims 'supercolmillos' de la preuada població d'elefants de Tsavo.