La rosinca Núria Sánchez Mira, doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és la guanyadora de la quarta edició del Premi Ángel Rozas, dedicat a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells. 'La división social y sexual del trabajo en transformación' és el títol del treball, i tracta, des d'una perspectiva sociològica, les importants transformacions en la divisió social i sexual del treball dins l'actual context de crisi.

Particularment, la investigació se centra en els patrons d'ocupació de les parelles, en els canvis i el desenvolupament de la llar durant el període d'expansió econòmica i en l'impacte de la crisi el 2008. Els canvis en les relacions de gènere o en l'eix de la classe social són algunes qüestions que Sánchez Mira també ha analitzat en el seu estudi.

De fet, els interessos d'investigació de la doctora en Sociologia abasten estudis del treball i de l'ocupació amb perspectiva de gènere, amb especial interès en aquelles aproximacions comparatives i que utilitzen els mètodes mixtos.

El premi que li han concedit l'atorga la Fundació Cipriano García-CC OO de Catalunya.