Tres escoles de Roses: Els Grecs, Montserrat Vayreda i Centre Escolar Empordà, han programat, a partir d'aquest gener, l'espai «L'aventura de ser pares». Es tracta d'una proposta de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament rosinc, basada en el programa de desenvolupament d'habilitats parentals per a les famílies, de l'Agència de Salut Pública de l'Ajuntament de Barcelona.

Els Grecs és punt de trobada tots els dimarts, del 24 de gener al 25 d'abril, de 15.00 a 16.30 hores. El Centre Escolar Empordà, tots els dimecres, del 25 de gener al 5 d'abril, de 15.00 a 17.00 hores. I Montserrat Vayreda, tots els dijous, del 26 de gener al 6 d'abril, de 15.00 a 16.30 hores. La inscripció, per a tots els interessats, és gratuïta, i es pot formalitzar fins al 20 de gener a cada escola o bé a les oficines de l'àrea de Benestar Social de Roses.

Els impulsors d'aquesta iniciativa han organitzat reunions informatives prèvies a l'inici de «L'aventura de ser pares». La primera, té lloc aquest dijous, 12 de gener, a les 12.30 hores, a l'Escola Els Grecs. I el dia 18 de gener se celebren reunions informatives a l'Escola Montserrat Vayreda (15.00 hores) i al Centre Escolar Empordà (17.00 hores).

Aquest espai per compartir la criança dels fills està adreçat a pares i mares amb fills de 6 a 10 anys a l'Escola Els Grecs; de 6 a 9 anys, al Centre Escolar Empordà, i de 6 a 8 anys, a l'Escola Montserrat Vayreda.

«L'aventura de ser pares» és un espai grupal d'aprenentatge, d'informació, de coneixement i de reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l'educació i la socialització dels fills. Dirigit a pares i mares interessats a reflexionar sobre les seves funcions parentals, interessats a obtenir estratègies personals, emocionals i educatives per exercir el seu paper educatiu de manera positiva, i interessats a millorar la comunicació i la relació amb els fills per garantir-ne el benestar.