La castellonina Vicky Giménez veu a poc a cop complert el seu somni. Des de petita l’afició pel dibuix i els treballs manuals l’acompanyaven en les seves hores de lleure i al costat de la seva mare i la seva tia, sobretot en èpoques d’estiu, va aprendre a cosir. Ambdues aficions s’han unit ara en la seva vida, que fa tres anys va fer un gir inesperat, “em vaig quedar a l’atur i em vaig haver de reinventar” explica.

Ara es dedica al disseny i la confecció de ninos de drap: la idea va prendre forma a Castelló, quan en una fira medieval es va decidir a muntar una parada i ensenyar els seus ninos: princeses, cavallers, cavalls i dracs, que van captivar el públic per la seva originalitat. En aquella ocasió els ninos eren de lli, per adaptar-los a l’època medieval, però ara els confecciona tots amb cotó de màxima qualitat i feltre i els pinta a mà. Els ninos s’anomenen Viti-tori i inclouen diferents famílies de personatges: els medievals, els prehistòrics, els vikings, els pirates i els del món del circ. Els trobem a www.larroba.com i gràcies a la plataforma internacional Etsy els seus fills de drap ja han viatjat per tot el món: Els Estats Units, Canadà, Austràlia, França, Anglaterra o Aràbia Saudita. Inclús les seves titelles de dit han sortit retratades a la prestigiosa revista de labors Australiana Homespun.

Els Viti-toris cada cop són més mediàtics i el proper mes de febrer apareixeran al programa de TV3 Ja t’ho faràs, de reciclatge i tècniques handmade. Cada petit pas endavant apropa Giménez al futur que havia imaginat, quan va començar un curs d’emprenedoria a Figueres, per dedicar-se a explorar la seva faceta més creativa.

Les seves col·leccions s’amplien amb nous companys de viatge: encàrrecs personalitzats, com ara els dos cavalls anomenats Cometa que són el personatge del conte infantil que porta el seu nom de l’escriptora Sonia Cansado i que es presentà el passat dia 24 a l’Hípica dels Aiguamolls, de Castelló d’Empúries. “Quan dibuixo animals m’inspiro en els còmics” diu, per la resta de personatges deixa volar la seva imaginació. “No hi ha dos ninos idèntics” però tots desprenen una emoció especial: agraden els nens, de diferents edats, i enamoren els pares. “Queden bé a tot arreu”.

Per aquestes festes els encàrrecs són abundants, tot i així Giménez està present en diferents fires com ara el Market de Nadal Solidari de Barcelona, celebrat la setmana passada per recaptar fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu. Compagina aquesta tasca amb les classes de manualitats al centre cívic d’Empuriabrava i la llar de jubilats de Castelló: “Amb tot plegat m’ho passo molt bé, veure que a la gent li agrada el que faig, ho compra i repeteix, m’omple”. El 2017 ve carregat de plans: crear una web, millorar la seva presència a les xarxes i introduir nous personatges, com ara el de les princeses valentes, aquelles que lluiten pel que volen, sense por.