Com cada any, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ i emporda.info t'ofereixen els resultats de premis menors al Sorteig de Loteria de Nadal, que aquest dijous ha repartit 2.310 milions d'euros.

La premis menors, tots aquells números premiats amb 1.000 euros a la sèrie, no li solucionen la vida a ningú però sí que proporciona unes quantes alegries. En altres paraules, són números premiats amb 100 euros al dècim. Comprova si has estat premiat en els premis menors, la Pedrea, amb una simple recerca!

Comprovar si ha tocat els premis menors

Saber que hem estat recompensats amb una premis menors és, per a la majoria de les persones, un consol, llevat que el desemborsament en la compra de loteria hagi estat escandalós.

No obstant això, cal no confondre premis menors (els premis menors, de 1.000 euros) i reintegrament, la devolució del que ha jugat per coincidir la seva última xifra amb la de la grossa.

No és el mateix un bitllet, que un dècim o una participació

A l'hora de jugar, no tothom gasta la mateixa quantitat de diners: no és el mateix comprar un bitllet que un dècim o una participació.

De més a menys, tindríem en primer lloc la sèrie, formada per un bitllet de cada número que participa en el sorteig.

En total aquest any hi ha 165 sèries, i cadascuna consta de 100.000 bitllets. Un bitllet és la mesura amb la qual es reparteixen els grans premis, té un cost de 200 euros i el componen deu dècims.

Si et portes un desè (la manera més comuna de jugar al sorteig), gastes una desena part del preu del bitllet, és a dir, 20 euros, però el seu premi també és igualment proporcional.

Les participacions són parts en què es divideix un dècim a través d'un rebut en el qual s'estableix el nombre pel qual s'aposta i la quantitat de diners que es rebria si el nombre sortís premiat.

Quan cobrar els dècims premiats?

Els premis de la Loteria de Nadal 2016 es poden cobrar a partir del mateix dia del sorteig, és a dir, el 22 de desembre.

Això sí, depenent de la quantia haurem de dirigir-nos a llocs diferents, si és inferior a 3.000 euros en qualsevol administració de loteries; si és superior, s'haurà d'acudir a entitats financeres concertades (BBVA, Santander, CaixaBank, CECA). Si per contra prefereix acostar-se a una delegació territorial de L.A.E, només necessitarà el seu DNI i el desè premiat, per realitzar la seva cobrament, sigui quina sigui la quantitat.

Segur que si s'aconsegueix un important premi es cobrarà ràpidament, però compte amb les distraccions, el termini màxim de pagament caduca als 3 mesos, i Hisenda acaba embutxacant tots els anys una quantitat important per premis no reclamats.