L'Associació Dona Dóna Alt Empordà, Grup de Suport a la Lactància Materna s'ha reunit amb algunes de les mares i famílies sòcies i usuàries de l'entitat, en un acte de normalització de la Lactància Materna relacionada amb les dates de nadalenques en les que es mostra el naixement de Jesús en molts pessebres.

Des de les entitats, tothom està d'acord que allò que se celebra en aquestes dates és la maternitat i, per això, han acordat que es mostri tal i com és.

Dona Dóna exposa: "Després de veure imatges censurades de les figuretes d'un pessebre on Maria dóna el pit al Nen Jesús, i després de comprovar que a totes les llars majoritàriament les figuretes del pessebre mostren una imatge irreal, s'ha proposat a l'organització del Pessebre Vivent de Llers si volen col·laborar i ajudar a mostrar aquest moment del postpart tal i com hauria de ser."

La imatge real, segons l'associació, ha de ser la següent: "El nadó junt a la mare, acabada de parir i, per tant, estirada, i a poder ser en contacte amb el pit, que escalfa i alimenta. Sant Josep a prop de la díada, contenint i abraçant el moment especial també per a ell. Una o dues dones a prop de la mare oferint suport i acompanyant. I les visites, respectuoses, oferint uns regals preuats per a una família que neix: menjar cuinat, un portanadons i suport a la lactància materna, que moltes vegades vol dir oferir també intimitat a la família."

"Esperem que aviat els pessebres dels mercats de Nadal mostrin figuretes més realistes en aquest sentit, perquè els infants, quan muntin el pessebre a casa seva, identifiquin la naturalitat del moment", han demanat les usuàries de Dona Dóna.

L'Associació Dona dóna s'ha proposat, amb aquest tipus d'iniciatives, sensibilitzar la població mostrant l'alletament matern com un acte natural i normal, visibilitzant-lo per tal de normalitzar el fet d'alletar i que cada vegada més dones puguin sentir-se còmodes alletant on sigui.

En aquesta ocasió l'associació ha comptat amb la complicitat de l'organització del Pessebre Vivent de Llers. Des de l'Associacó juvenil Brullersenca se'ls ha donat suport en aquesta iniciativa des del primer moment mostrant gran interès per la reivindicació.

El Pessebre Vivent de Llers ha inagurat aquest 18 de desembrela 22a edició i té representacions els dies 25 i 26 de desembre i l'1 i el 6 de gener, de 18.00 a 19.00 hores, al recinte de Can Casagran.